Millora la percepció de la sanitat pública entre la ciutadania, però amb matisos

El baròmetre del CIS conclou que el 70% dels enquestats la prefereix en atenció primària, però denuncien els retards a l’hora d’aconseguir una cita

Imatge d'arxiu d'una consulta d'Atenció Primària / À Punt NTC

Millora la percepció de la ciutadania de la sanitat pública. Segons l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), és la primera opció dels espanyols i espanyoles quan es parla d’atenció primària, ja que la trien el 70%. Però aquesta xifra té matisos, perquè més de la meitat dels enquestats asseguren que tarden més d’una setmana a donar-los cita.

La primera de les conseqüències és que molts pacients van directament a urgències, el que pot arribar a provocar-ne el col·lapse.

Si bé la ciutadania prefereix la sanitat pública —l’enquesta reflecteix que la percepció és que els millors metges que hi ha estan en la pública—, en qüestió d’especialistes guanya la sanitat privada. De fet, quatre de cada deu pacients relaten demores de més de tres mesos. 

Urgències i l'112 són els serveis més valorats, encara que huit de cada deu enquestats consideren que la sanitat pública necessita canvis.

També et pot interessar

stats