Més de mil persones desocupades treballaran en tasques de conservació de les muntanyes
Les persones interessades han d'actualitzar la demanda d'ocupació al seu espai Labora en els perfils sol·licitats pels ajuntaments.
Al voltant de 1.000 persones desocupades obtindran un contracte de treball per a fer tasques de conservació de les muntanyes gràcies a la subvenció Emerge de Labora, que ha publicat en la seua pàgina web el llistat d'entitats locals beneficiàries. En total, són 228 els municipis els que, per les seues característiques geogràfiques, formen part d'aquest projecte i realitzaran les contractacions.
Les persones desocupades contractades per les entitats locals realitzaran actuacions per a mitigar o reduir un risc contemplat en un pla o procediment d'emergències de la Comunitat Valenciana en el seu conjunt o d'àmbit local, i de manera especial, la reducció dels riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavorisquen la intervenció dels mitjans d'extinció.
Cinc tipus de llocs de treball
Per a poder accedir al programa, les persones desocupades hauran d'estar inscrites en Labora i tindre actualitzada la demanda d'ocupació. Els ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs, peó, podador i forestal i de treballadors agrícoles.
Les persones participants en aquest programa seran seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d'ocupació als espais Labora dels municipis corresponents. En aquestes seleccions tindran prioritat aquelles persones que no estiguen percebent prestacions o subsidis per desocupació. Els interessats poden contactar amb el seu Espai Labora per a consultar a través d'aquest formulari l'estat de la seua demanda.
El pla Emerge
El pla Emerge ha sigut elaborat conjuntament per la Conselleria d'Economia i l'Agència Valenciana d'Emergències. Es tracta d'una acció transversal i de treball conjunt entre els diferents departaments de la Generalitat, així com amb els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de més de quinze milions d'euros per part de Labora.
De conformitat amb l'informe i proposta de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, l'àmbit geogràfic de la convocatòria s'ha determinat mitjançant la combinació dels factors següents: el risc de despoblament i el risc d'incendi forestal i la prioritat operativa en l'extinció d'incendis.
Segons Labora, l'estratègia d'Emerge respon a tres dels grans reptes que enfronta actualment la Comunitat Valenciana: la necessitat de mantindre adequadament el patrimoni natural per a evitar els incendis forestals, el creixent risc de despoblament i la necessitat de generar llocs de treball per a garantir la inclusió social, especialment a l'interior.