Mig miler de persones es manifesten a Elx contra la supressió dels carrils bici

Les bicicletes han recorregut l'avinguda de Joan Carles I, on fa unes setmanes hi havia un dels carrils que el govern de PP i Vox ha desmantellat

Bicifestació celebrada aquest dissabte a Elx
Bicifestació celebrada aquest dissabte a Elx / À Punt NTC

Mig miler de persones han participat aquest dissabte de matí en la bicifestació contra la supressió dels carrils bici a Elx (Baix Vinalopó). Les bicicletes han passat per l'avinguda de Joan Carles I, una via on hi havia un dels carrils bici que l'Ajuntament, governat per PP i Vox, ha suprimit atenent l'informe de la Policia Local.

Les associacions que han convocat la manifestació, Margalló-Ecologistes en Acció i Elx en Bici, denuncien que "l'informe justifica l'incompliment de les normes per part dels infractors". A més, asseguren que la mobilitat no sols beneficia els usuaris de patins i bicicletes sinó el conjunt de la ciutat. Per això, demanen al govern municipal que els escolte. "Aquestes marxes reivindicatives són per a la millora de la ciutat, de l’aire, del canvi climàtic", declara Fernando Sáez, de Margalló-Ecologistes en Acció.

Paral·lelament, Esther Díez, portaveu de Compromís i exregidora de Mobilitat d'Elx, afirma que l'anterior consistori havia aconseguit reduir en un 50% el pas dels vehicles. "En el cas de l'avinguda de Joan Carles s'havia passat de 60.000 cotxes a la setmana a 30.000", ha manifestat.

Les obres per a llevar el carril bici del carrer de Joan Carles I es van fer al final del mes d'agost. En aquell moment, el consistori governat per Pablo Ruz, va argumentar que era un punt negre i que creava problemes de trànsit.

També et pot interessar

stats