Comencen a llevar a Elx un dels carrils bici per "ser insegurs i generar problemes de trànsit"

Usuaris han protestat per la desaparició d'espais segurs per als ciclistes. El consistori argumenta que es tracta d'un punt negre amb deu accidents en tres anys

Els ciclistes d'Elx demanen explicacions al regidor de Mobilitat Urbana, del Partit Popular / À Punt NTC

A la ciutat d'Elx (Baix Vinalopó) han començat aquest dimarts les obres per a llevar el carril bici que fa tres anys es va instal·lar a l'avinguda de Joan Carles I.

L'equip del nou alcalde, el popular Pablo Ruz, creu que és insegur i genera problemes de trànsit, mentre que els col·lectius que el defenen consideren que ha servit per a pacificar el trànsit en eixa via urbana.

Usuaris dels carrils i associacions han protestat davant del regidor de Mobilitat Urbana d'Elx per la desaparició d'espais segurs per als ciclistes.

Aquest matí han començat les obres per a llevar el carril bici de l'avinguda Joan Carles I. Des del consistori argumenten que es tracta d'un punt negre en què en tres anys hi ha hagut deu accidentes lleus i que generava problemes de trànsit.

L'alternativa: ciclocarrers 

L'alternativa és convertir altres vies d'un únic carril en ciclocarrers; és a dir, que han de compartir la calçada amb els turismes.

Per a l'anterior equip de govern, és un retrocés en la mobilitat sostenible i trenca l'anell ciclista que preveia deu quilòmetres de carrils bici que connectarien el centre amb els barris de la ciutat.

També es llevaran els trams de carril bici que passen pels carrers José María Buck i Mariano Soler Olmos. En aquest últim, haurien de tornar els fons europeus amb què es va finançar.

Al final de juny més de 300 persones van participar en una bicifestació convocada per a defendre la permanència del carril.

També et pot interessar

stats