Metrovalència, el TRAM d'Alacant i Castelló i MetroBus són gratuïts aquest divendres

La iniciativa forma part de les activitats programades amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat

Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT de València
Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT de València / EMT

Els serveis de Metrovalència, TRAM d'Alacant, TRAM de Castelló i Metrobús (Autobusos Metropolitans de València) són gratuïts per als usuaris aquest divendres amb motiu del Dia sense Cotxe, en què la Generalitat facilita l'accés sense cost dels transports autonòmics durant tota la jornada.

Aquesta iniciativa forma part de les diferents activitats programades per la Generalitat amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, per a promoure hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat i recordar que el transport públic és un mitjà segur.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha animat la ciutadania a deixar el cotxe aparcat a casa i utilitzar el transport públic com a prova indiscutible de l'aposta per una mobilitat equilibrada.

Pradas ha assenyalat que és una oportunitat d'avançar en el que una societat moderna com la valenciana ens exigeix, que és facilitar un transport públic de qualitat, eficient, sostenible, amb un respecte al medi ambient que el vehicle privat no pot oferir.

La Generalitat està fent un gran esforç planificador i inversor per afavorir una mobilitat equilibrada que ha de ser “funcional, segura, universal i saludable”, ha indicat.

Per a facilitar l'accés a les estacions subterrànies, els passos de les línies de validació de Metrovalència i TRAM d'Alacant estaran oberts tota la jornada.

En Metrovalència, les validadores quedaran fora de servei, mentre que les màquines de venda automàtica estaran actives i els viatgers i viatgeres podran adquirir tots els títols en vigor.

A Alacant, totes les validadores, tant les embarcades en les unitats com les de les estacions, estaran fora de servei. Totes les màquines de venda automàtica indicaran la gratuïtat del servei i els usuaris podran adquirir els títols en vigor, exceptuant senzills, anada i tornada i TAM.

Tampoc caldrà títol de transport al TRAM de Castelló i Metrobús.

També et pot interessar

stats