El Consell prorrogarà la gratuïtat del transport a menors de 30 anys fins a la fi del 2023

Puig anuncia que també es mantindrà el descompte del 50% per a tots els usuaris en els transports de la Generalitat

Estació Amado Granell - Montolivet, de la Línia 10 de Metrovalència
Estació Amado Granell - Montolivet, de la Línia 10 de Metrovalència / Generalitat

El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres a Oriola (Baix Segura) que el Consell prorrogarà aquest divendres la gratuïtat del transport públic als menors de 30 anys fins a la fi del 2023. En declaracions a periodistes, Puig ha afirmat que, a més d'aquesta mesura, també seguirà el descompte del 50% per a tots els usuaris en els transports de la Generalitat, bé siga Metrovalència, el Tram d'Alacant, el Tram de Castelló o autobusos interurbans.

Així, ha explicat que aquest mateix divendres es reuniran els consells administratius corresponents de FGV i de l'Autoritat del Transport Metropolità de València, on s'aprovarà la pròrroga de les mesures.

Puig, que va impulsar aquesta mesura després del Debat de Política General de les Corts de l’any passat, ha sostingut que seran els consells d'administració els qui "posaran en marxa tota la documentació prèvia" perquè el transport "continue sent gratuït" per a menors de 30 i amb una rebaixa del 50% per al conjunt de la ciutadania.

"La idea seria prorrogar-ho sis mesos i serà en el moment el nou govern de la Generalitat qui haurà d'avaluar la conveniència o no de continuar la mesura", ha insistit Puig, qui va ser constret pel pròxim cap del Consell, Carlos Mazón, a prorrogar la mesura "al més prompte possible" per a "garantir la tranquil·litat dels joves". "Han eixit ja les ajudes del govern espanyol, per la qual cosa no cal esperar ni un minut", va afirmar Mazón.

També et pot interessar

stats