Metrovalència i el Tram d'Alacant amplien horaris des del Dijous Sant fins al Diumenge de Resurrecció

Els dies laborables de Pasqua també hi ha servei ordinari, encara que no hi haja classes en col·legis, instituts i universitats

Imatge d'arxiu de Metrovalència
Imatge d'arxiu de Metrovalència

Metrovalència i el Tram d'Alacant amplien horaris durant els dies de Pasqua. Els metros i tramvies entre València i l'àrea metropolitana circulen fins a quasi les tres de la matinada durant els principals dies de Setmana Santa, segons ha anunciat l'empresa pública en un comunicat. Són quatre jornades consecutives, des d'aquest Dijous Sant fins al Diumenge de Resurrecció.

En aquest sentit, els trens circularan després de mitjanit amb una freqüència de pas d'entre deu i vint minuts pel centre de la ciutat, en aquells trams en direcció a l'aeroport de València, Torrent, Torrent Avinguda i Marítim. En direcció a Alboraia, la freqüència de pas oscil·la entre quinze i trenta minuts. Cada quaranta minuts, els trens circulen en direcció a les estacions de Seminari i Paterna. I cada huitanta minuts, en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria. Segons FGV, els últims passos pel centre de la ciutat de València, a l'estació d'Àngel Guimerà, cap als diferents destins, tenen lloc entre les 2:30 i les 3:00 hores.

D'altra banda, els tramvies circulen amb intervals de pas de quaranta minuts, mentre que als trams Trinitat - Doctor Lluch i Marítim - Grau la Marina la freqüència serà de vint minuts. En el cas de la línia 10, la freqüència de pas de quaranta minuts és entre Alacant i Natzaret i viceversa, mentre que entre Natzaret i Ciutat Arts i Ciències - Justícia (i en sentit invers) serà de vint minuts.

A la línia 4 se circula entre Dr. Lluch i Vicent Andrés Estellés, excepte l'últim tramvia en servei, que arriba fins a Mas del Rosari. Els últims passos per la parada de Benimaclet cap als diferents destins tenen lloc al voltant de les 2:30 hores. Finalment, la línia 6 realitza el seu recorregut complet, entre Tossal del Rei i Marítim.

A més, els dies laborables de la setmana de Pasqua (2, 3, 4 i 5 d'abril), el metre ofereix als seus usuaris servei ordinari, encara que no hi haja classes en col·legis, instituts i universitats. D'aquesta manera, hi ha el mateix nombre de trens i freqüències per als desplaçaments per la capital i l'àrea metropolitana que en un dia laborable normal.

Així mateix, el Tram d'Alacant ampliarà, a partir d'aquest dimecres 27 de març i fins al divendres 29, els horaris dels tramvies de les línies 2 (Estels - Sant Vicent del Raspeig), 3 (Estels - el Campello) i 4 (Estels - Plaça la Corunya) per a afavorir la mobilitat de la ciutadania durant la Setmana Santa. L'objectiu d'aquesta mesura és facilitar als usuaris un transport públic "ràpid i còmode" perquè puguen accedir a la capital alacantina i assistir a les processons que se celebren al centre de la ciutat fins a la matinada, sense necessitat d'agafar el vehicle privat.

A més, els últims trens de la línia 1 (Estels-Benidorm) que ixen de Benidorm no acabaran el seu trajecte a Poble Espanyol, com fan habitualment, sinó que prolongaran el seu recorregut fins a Estels, com en la resta del dia, però amb parada facultativa en tots els baixadors, excepte Sangueta, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. En total, Tram d'Alacant habilitarà 58 tramvies especials durant les tres jornades.

Durant els dies 27, 28 i 29 de març, a més dels tramvies del servei ordinari que presta FGV, s'habilitaran tretze circulacions extraordinàries de la línia 2 des d'Estels fins a Sant Vicent del Raspeig entre les 22:08 hores i les 02:24 hores, i altres tretze en el trajecte invers des de les 22:42 hores a les 02:58 hores.

En la línia 3, els onze serveis especials d'Estels cap al Campello començaran a les 22:19 hores i conclouran a les 03:30 hores, mentre que els sis des del Campello cap a la capital s'iniciaran a les 21:42 i acabaran a les 00:11 hores.

En la línia 4, les set unitats programades començaran el seu servei des d'Estels cap a Plaça la Corunya a les 23:02 i cessaran la seua activitat a les 02:02 hores, mentre que en el recorregut contrari seran huit des de les 23:03 hores fins a les 02:33 hores.

Pel que fa a la línia 1, els trens que prolongaran el seu recorregut fins a Estels seran els que partisquen de Benidorm a les 22:35, 22:55 i 23:25 hores.

Telèfon d'atenció gratuït

Els horaris es poden consultar en la pàgina web de Metrovalència i en el telèfon gratuït d'informació i atenció al client 900 46 10 46, així com en l'app oficial de Metrovalència.

També et pot interessar

stats