Mercadona amplia la baixa per paternitat i fixa el sou base en 1.300 euros

El nou conveni col·lectiu està en vigor des de gener i té una validesa de cinc anys.

Mercadona
Mercadona / Arxiu (Efe)

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat el nou conveni col·lectiu de Mercadona, que garanteix un sou base mínim de 1.300 euros bruts al mes i, entre altres mesures, amplia a set setmanes la baixa per paternitat.

Aquest nou marc laboral que, segons l'empresa reflecteix el seu compromís per millorar el poder adquisitiu de la plantilla, va entrar en vigor el passat 1 de gener, i tindrà una validesa de cinc anys.

A més de fixar un nou mínim per al sou base, l'acord reforça la conciliació de la vida familiar i laboral i incorpora la creació d'un observatori paritari amb l'objectiu de llançar noves propostes quant a la flexibilitat i eficiència.

També preveu l'ampliació del permís de paternitat fins a les set setmanes enfront de les cinc que actualment recull la llei, el cobrament del 100% del salari estant de baixa per incapacitat temporal fins als díhuit mesos.

El conveni també arreplega la possibilitat de sol·licitar una excedència amb reserva del lloc de treball fins a tres anys en cas de violència masclista, així com altres drets específics en aquests casos. En aquest sentit, Mercadona també ha firmat amb els representants sindicals el pla d'igualtat.

També et pot interessar

stats