Menors refugiats ucraïnesos i famílies d'acollida celebren una jornada de convivència

Al voltant de 200 ucraïnesos i valencians participen en aquesta activitat d'agermanament quan es compleixen cinc mesos de l'inici de la guerra

Xiquetes i xiquets ucraïnesos al campament d'estiu de Sant Antoni de Benaixeve / À Punt NTC

Junts per la Vida ha organitzat aquest diumenge a Sant Antoni de Benaixeve (Camp de Túria) una jornada de convivència i reconeixement entre famílies d'acollida, menors ucraïnesos, voluntaris i col·laboradors de l'ONG, en complir-se cinc mesos de la invasió russa a Ucraïna.

Serà al col·legi Sant Vicent Ferrer, on està en marxa el campament d'estiu Campus de Pau amb prop de cinquanta xiquets i xiquetes ucraïnesos que van arribar fa dues setmanes. Acudiran també els cinquanta menors refugiats i les seues famílies d'acollida de la Comunitat Valenciana que van arribar a principis de juliol.

Tots procedeixen de zones conflictives i bombardejades d'Ucraïna, com el Donbass i la regió de Txernòbil, i han viatjat dins del programa especial organitzat aquest estiu amb motiu de la guerra, segons recorda la fundació.

En la trobada hi haurà jocs, activitats i un mural cooperatiu en què es deixaran les petjades de les mans amb els colors blau i groc de la bandera d'Ucraïna. A més, una cantant ucraïnesa interpretarà l'himne del país i hi haurà una gran paella oferida per Paelles per la Pau.

També et pot interessar

stats