La meitat dels contractes indefinits ho són a temps complet, segons la Generalitat

La taxa de temporalitat s’ha reduït des de l’entrada en vigor de la reforma laboral i baixa nou punts durant el 2022

Terrassa al costat de la platja Malva-rosa (València)
Terrassa a la platja de la Malva-rosa (València) / À Punt NTC

Un estudi elaborat per la Generalitat amb dades oficials constata una evolució positiva en l’ocupació a la Comunitat Valenciana els últims mesos, caracteritzada per una reducció de la taxa de temporalitat, amb la meitat dels contractes indefinits a temps complet.

Al mes de juny, el nombre d’inscrits a la Seguretat Social ha crescut en 5.929 afiliats i ha assolit un total de 2.044.768 persones afiliades, unes “dades històriques de creació d’ocupació” i de reducció de taxa d'atur, que “s’ha situat per davall dels valors anteriors a la pandèmia”, segons la directora general d’Anàlisis i Polítiques Públiques, Ana Berenguer.

La taxa de temporalitat s’ha reduït des de l’entrada en vigor de la reforma laboral, ha baixat nou punts durant el 2022 i se situa en el 18,5% per primera vegada en dècades. En aquesta línia, Berenguer ha destacat l'augment interanual del 139% en contractació indefinida a temps complet, la qual cosa suposa que una de cada dues persones amb contracte indefinit té un contracte a temps complet.

Tot i que els motors de la creació d’ocupació han sigut els sectors estacionals relacionats amb el turisme i l’hoteleria, des de la Generalitat asseguren que també ha crescut en àmbits com la indústria manufacturera, les activitats administratives, el comerç o la sanitat.

També et pot interessar

stats