Nomdedéu afirma que les dades de l'atur "consoliden la senda de millora d'una manera molt evident"

El director de Labora destaca com a factors positius el treball per a millorar les capacitats de les persones, la reindustrialització i l'estabilitat política del Botànic, que dona seguretat als inversors

Enric Nomdedéu a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

L'atur ha baixat en vora 4.000 persones a la Comunitat Valenciana al mes de juny. Fet que suposaria que cada dia han trobat faena unes 132 persones.

Enric Nomdedéu, el secretari autonòmic d'Ocupació i director general de Labora, ha destacat en Les notícies del matí que amb aquestes dades, que suposen la xifra d'aturats més baixa al juny des del 2008, "es consolida la senda de millora d'una manera molt evident i superem l'època de la pandèmia".

En comparació amb les xifres de juny del 2021, la desocupació descendeix en taxa interanual un 18,23%. "Això significa que són 77.765 persones aturades menys que fa un any", segons Nomdedéu.

Aquesta tendència positiva, a juí del secretari autonòmic d'Ocupació, és fruit del treball que s'està fent des de Labora "en la millora de les capacitats de les persones" perquè puguen adaptar-se al mercat laboral. A més de "la reindustrialització" de la Comunitat Valenciana i d'una "certa estabilitat política que dona seguretat als inversors perquè vinguen empreses d'altres llocs".

Així, el sector on més ha disminuït l'atur és el de la indústria, mentre que ha pujat en agricultura. Per sexes, més homes que dones han trobat faena. D'altra banda, al llarg d'aquest mes de juny s'han fet 181.000 contractes, dels quals quasi un 48% són indefinits.

Treballadors assalariats pobres

D'altra banda, el director de Labora ha indicat que en el Consell són conscients que s'ha generat una classe social de treballadors assalariats pobres que no arriben a final del mes i que per això van ser "pioners a posar en marxa l'observatori del treball digne".

Nomdedéu considera que les millores en el salari mínim interprofessional, així com les de les condicions de treball convertint els contractes en fixos, han "rebentat el discurs del liberalisme" demostrant que es pot "millorar la qualitat i la quantitat de l'ocupació".

També et pot interessar