Medi Ambient suspén de manera cautelar l'autorització de la planta de reciclatge de Requena i imposa mesures a l'empresa

La Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental estudia noves actuacions que puguen derivar en la clausura definitiva de la instal·lació

Estat actual de la planta de reciclatge de Requena
Estat actual de l'incendi a la planta de reciclatge de Requena / À Punt NTC

La Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha suspés de manera cautelar l'autorització ambiental integrada de la planta de reciclatge de Requena i ha imposat mesures a l'empresa gestora. El departament també estudia noves actuacions que puguen derivar en la clausura definitiva de la instal·lació.

Així ho ha anunciat el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco, que ha confirmat que el personal tècnic de la conselleria s'ha desplaçat de nou al municipi i ha tornat a traslladar a la població les anàlisis de la qualitat de l'aire, que confirmen que els registres estan dins dels paràmetres permesos.

En la resolució signada pel director general, es comunica que, a més del tancament cautelar de la instal·lació, l'empresa ha de retirar totes les restes calcinades, així com els possibles apilaments no afectats mitjançant un gestor autoritzat.

La Conselleria de Medi Ambient ha mantingut un contacte directe amb els ajuntaments afectats des de l'inici de l'incendi a la planta. Entre les actuacions de la seua competència, ha mantingut en la zona una estació de mesurament de qualitat de l'aire i ha sol·licitat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer col·laboració per a les respectives anàlisis.

També et pot interessar

stats