Mazón i Page signen un acord per a garantir l'atenció sanitària en zones limítrofes que beneficia 13.778 veïns

Els dos presidents autonòmics han renovat un acord que difumina les barreres sanitàries entre les dos comunitats autònomes

L'acord sanitari beneficia 8.000 valencians / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa han renovat i ampliat este dimecres l’acord que difumina les barreres sanitàries. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el seu homòleg a la comunitat veïna, Emiliano García-Page, han signat un conveni per a l'atenció sanitària en determinades zones limítrofes entre les dos comunitats autònomes. A més, han segellat un acord de cooperació en matèria d'innovació, docència, formació i investigació sanitària, en un acte en el qual també han estat presents el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, i el conseller castellanomanxec de l’àrea, Jesús Fernández.

El pacte possibilita que fins a cinc municipis de la Vall de Cofrents-Aiora puguen acudir des de hui a l'hospital que tenen més a prop, el d'Almansa. De la mateixa manera, els pacients de 22 pobles de Conca podran ser atesos a l'Hospital de Requena. La mesura beneficiarà directament 13.778 persones. 

El municipi valencià de Xarafull està més a prop de l'Hospital d'Almansa, a Castella-la Manxa, que del de Requena, que li correspondria per zona sanitària. Són díhuit quilòmetres menys. Este matí s'ha renovat a Requena el conveni entre els executius de la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa, que des del 2012 permet que 8.000 valencians d'esta comarca puguen ser atesos a l'Hospital d'Almansa, mentre que de manera recíproca el veïnat de 22 pobles de Conca reben assistència a l'Hospital de Requena. 

Carlos Mazón i Emiliano García-Page han subratllat la importància de la coordinació entre autonomies. “No pot haver-hi dèsset sistemes informàtics diferents per atendre els pacients. Eixa sí que és la bandera que alcem hui ací”, ha manifestat Mazón. 

La novetat d'este acord és que s'amplien competències i es millora en investigació i digitalització. “Volem que se li puga fer una prova en radiologia a un pacient a Aiora i que es puga veure a Almansa. Busquem que se li puga prescriure una recepta electrònica d’un ciutadà d’Aiora a Almansa”, ha explicat el conseller de Sanitat, Marciano Gómez. 

D'este acord es beneficien cinc municipis valencians: Xalans, Xarafull, Teresa, Zarra i Aiora. Entre les 22 poblacions manxegues es troben Minglanilla, Higueruela o Talayuelas. El veïnat de tots estos municipis podran ser atesos en l'hospital més pròxim, encara que no estiga en la seua comunitat autònoma.  

També et pot interessar

stats