Pot ser Mastodon una alternativa a Twitter?

Registra un increment d'usuaris des que Elon Musk va comprar la xarxa social del pardal blau

Imatge gràfica de Mastodon / Mastodon

Enmig de la confusió amb la crisi de Twitter s'està sentint parlar d’alternatives. La compra de la xarxa social per part d’Elon Musk, les notícies al voltant de la manca de garanties de seguretat de Twitter i l’eixida massiva d’empleats de la companyia estan creant molts dubtes en els usuaris, alguns dels quals apunten que estan buscant un relleu, segons apunten informacions. I en aquest context, la xarxa social Mastodon, creada el 2016 i que té uns 4,5 milions de comptes d'usuaris, ha vist créixer els seus participants des que l'home més ric del món es va fer amb la plataforma Twitter. Hi pot ser una alternativa?

"No m’imagine sense Twitter. Em pareix una eina útil" o "Els contactes que fas, la gent amb la qual parles, l’actitud és diferent… Trobe que hauríem de buscar una alternativa", són algunes de les respostes que ens han donat els usuaris de la xarxa social al carrer preguntats per què li suposaria si la xarxa social desapareguera. "Si tancara Twitter, tenim altres xarxes socials en les quals compartir i informar-nos", adverteix un altre usuari.

L’atenció està posada en Mastodon. Una setmana després de sellar la compra de la xarxa social del pardal blau, Mastodon va rebre més de 230.000 usuaris nous, que s’havien afegit als 400.000 que ja hi havia. Hui divendres la xifra és de 7.083.862 i creixent.

A diferència de Twitter, Mastodon funciona amb una estructura descentralitzada de servidors i el programari és de codi obert, no té anuncis i naix sense ànim de lucre. Cada servidor és independent dels altres i el criteri de selecció pot ser una temàtica concreta o la proximitat.

En el compte de Twitter, Mastodon va publicar les seues virtuts davant de Twitter, com, per exemple, la possibilitat d’escriure fins a 500 caràcters, advertències de contingut o un botó d’editar, entre altres.

També et pot interessar

stats