Calviño obri la porta que el govern d'Espanya isca de Twitter si deixa d'oferir certesa

Fugida massiva de Twitter: centenars de treballadors dimiteixen després de l'ultimàtum de Musk

Les oficines de la companyia arreu del món han tancat fins dilluns després d'un nou èxode de treballadors i treballadores. / Brendan McDermid (Reuters) Foto / À Punt NTC Vídeo
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de novembre 2022 - 10:09 Actualitzat: 18 de novembre 2022 - 18:11

La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha plantejat aquest divendres la possibilitat que el govern d'Espanya deixe d'utilitzar la xarxa social com a canal de comunicació si deixa d'oferir 'seguretat' i 'certesa' sobre la veracitat de la informació en la plataforma.

Calviño estava reunida amb la vicepresidenta executiva de la Comissió Europea, Margarethe Vestager, qui també ha mostrat preocupació pels successos que envolten Twitter des que la va comprar el fundador de Tesla. La vicepresidenta ha subratllat que es tracta d'un tema "molt complex" i que la Comissió Europea continuarà fent servir Twitter com ho ha fet fins ara.

Mentrestant, Twitter viu un procés de dimissions en massa. Centenars de treballadors i treballadores de la xarxa social han decidit abandonar la companyia després de negar-se a signar el jurament de lleialtat que els imposava Elon Musk, el nou propietari de la popular xarxa social. El document contemplava, entre altres coses, jornades laborals de més de deu hores que part de la plantilla no estava disposada a acceptar i així ho han expressat alguns a través de la mateixa plataforma. En l'ultimàtum, el multimilionari els instava a treballar intensament o anar-se'n. "Missatge directe d'Enginyeria a Elon Musk. Assumpte: Adeu", ha publicat un usuari que s'identifica com a enginyer en Twitter i que té més de 34.000 seguidors.

A banda dels missatges d'empleats en les xarxes, mitjans estatunidencs com el New York Times citen fonts internes de l'empresa que confirmen que molts han optat per abandonar i que la mateixa companyia està tractant de convéncer-ne alguns perquè no marxen. Segons la informació del Times, Musk mateix i l'equip d'assessors més pròxims s'estan reunint amb treballadors als qui consideren fonamentals per al funcionament de Twitter i els estan demanant que no pleguen. El diari xifra en centenars els treballadors que haurien comunicat ja a l'empresa que se'n van.

Aquest és el resultat de l'ultimàtum que Musk va donar a la plantilla dimecres, en què els va donar a triar entre dues opcions: comprometre's a treballar llargues jornades i de manera extremadament dura o deixar l'empresa amb una indemnització de tres mesos de sou.

El magnat, també propietari de Tesla i Space X, va enviar un correu electrònic a tot el personal en què anunciava que per a crear Twitter 2.0 caldrà "treballar moltes hores a alta intensitat" i que només els qui responguen amb un "acompliment excepcional" passaran el tall. "Si estàs segur que vols formar part del nou Twitter, per favor clica sí en l'enllaç més avall", assenyalava el missatge, que afegia un enllaç a un formulari que cada empleat pot omplir. "Qui no ho haja fet abans de les 5 pm de demà (dijous) rebrà tres mesos d'indemnització", afegia Musk, que ha donat de termini fins a les 17:00 del dijous, hora de Nova York (23:00 hora peninsular). 

En la missiva, el nou amo de Twitter avançava a més que l'empresa estarà a partir d'ara més enfocada cap a l'enginyeria i que els programadors constituiran la part més gruixa de la plantilla i tindran la influència més gran. "En el fons, Twitter és una empresa de programari i servidors, així que crec que això té sentit", apuntava l'empresari.

Musk ha escomés ja una reducció important de la plantilla de la xarxa social. Tan sols pocs dies després que agafara el bastó de comandament, va despatxar aproximadament la meitat dels vora 7.500 empleats que tenia Twitter. En els últims dies, el multimilionari també ha acomiadat diversos empleats que qüestionaren a través de la xarxa social algunes de les afirmacions que havia fet sobre el funcionament de Twitter.

El desembarcament caòtic de Musk en la companyia ha inclòs a més l'anunci —i posterior retirada— de serveis nous com la verificació de pagament, que permet que qualsevol que pague huit dòlars al mes dispose del símbol blau que fins ara identificava comptes rellevants amb identitat confirmada. Enmig de crítiques, i després que alguns internautes usaren l'opció per a fer-se passar per empreses i personalitats, Twitter detingué temporalment el nou servei, Twitter Blue. En principi va dir que el tornaria a posar en marxa a finals de setmana. Però a última hora del dimarts, Musk va anunciar que el rellançament de Twitter Blue s'endarrereix fins al 29 de novembre per a garantir que és sòlid.

També et pot interessar

stats