Marlaska: "Tots els països de la UE s'han compromés a acollir refugiats"

La Comissió no ha parlat de quotes d'acolliment i estudiarà la llibertat de circulació i de residència als països de la UE per als refugiats ucraïnesos

Grande-Marlaska adreçant-se a la premsa després de la reunió de ministres europeus d'Interior a Brussel·les
Grande-Marlaska s'adreça a la premsa després de la reunió de ministres europeus de l'Interior a Brussel·les / Stéphanie Lecocq (Efe)

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat aquest diumenge que tots els països de la Unió Europea han manifestat "d'una forma clara i determinant" el compromís amb l'acolliment de refugiats procedents d'Ucraïna després de la invasió russa.

A l'eixida del consell extraordinari de ministres europeus de l'Interior fet aquest diumenge per a parlar del flux de desplaçats per la guerra a Ucraïna, Grande-Marlaska ha afirmat que els ministres han demanat a la Comissió que pose en marxa la directiva europea de protecció temporal per a assistir de manera immediata els refugiats ucraïnesos.

En les seues paraules, la mesura suposaria "la possibilitat real perquè aquestes persones tinguen durant un temps llibertat de circulació i de residència als països de la UE".

Marlaska també ha incidit que no s'ha parlat d'establir quotes d'acolliment. "No hi ha cap problema en aquest sentit, perquè el més rellevant és que el conjunt dels països de la Unió Europea hem manifestat d'una forma clara i determinant el nostre compromís amb l'acolliment del conjunt dels desplaçats", ha explicat el ministre espanyol davant de la premsa.

També et pot interessar

stats