Màrius Fullana: “El risc que puga tindre el professorat és assumible perquè l’educació és un dret”

El president de Fampa València diu que l’educació és incompleta si no és presencial i que els centres educatius són segurs.

L'alumnat fa cua per a entrar a l'escola CEIP Soler i Godes de Castelló de la Plana
L'alumnat fa cua per a entrar a l'escola CEIP Soler i Godes de Castelló de la Plana / À Punt NTC

Sis mesos després, els xiquets i xiquetes tornen a escola i deixen arrere mesos de confinament, enllaçats amb classes en línia i educació a distància. Durant aquest temps, s'ha treballat a contrarellotge per a adaptar els centres a les mesures de seguretat i fer possible l’assistència presencial dels alumnes amb garanties. Per al president de Fampa València, Màrius Fullana, les escoles són uns dels llocs més segurs que hi ha a hores d’ara.

En una entrevista a Les notícies del matí, Fullana ha assenyalat que per al professorat també hi haurà seguretat i que no estaran més exposats que en altres professions, com ara els sanitaris. “El risc que puga tindre el professorat és assumible perquè l’educació és un dret”, ha afirmat. Així mateix, ha indicat que l’educació és incompleta si no és presencial, i que no és una bona idea que alguns alumnes estudien a casa per por al contagi.

Fullana també ha apostat pel fet que els pares i mares que s’hagen de quedar a casa perquè els seus fills i filles estiguen en quarantena reben el cent per cent de la remuneració. A més, espera que es puga completar el curs i que el virus no obligue a parar l’ensenyament: “No pot parar les nostres vides”.

També et pot interessar

stats