Maria Escoté i Càritas llancen una tenda de roba de segona mà al Low Festival de Benidorm

Amb aquesta iniciativa volen conscienciar sobre el consum efímer i la necessitat de lluitar contra el malbaratament

La dissenyadora Maria Escoté posa amb roba vaquera reutilitzada
La dissenyadora Maria Escoté posa amb roba vaquera reutilitzada / CÀRITAS

La dissenyadora i jurat de Mestres de la costura, María Escoté, i Moda re-, el projecte tèxtil de Càritas, s'han unit per a llançar una botiga de roba de segona mà pop up en el Low Festival de Benidorm, que tindrà lloc del 28 al 30 de juliol. "Busquem donar a conéixer a les generacions més joves l'aposta de Moda re- per un consum més racional de roba en el qual gaudir de la moda, té a més un fi social i ambiental", ha assenyalat el coordinador de Moda re-, Manuel León.

La instal·lació, de 30 m² i decorada amb grans flors blaves, serà una botiga de segona mà funcional, com els més de 120 establiments que té aquest projecte social de Càritas per tot Espanya. S'hi podran trobar peces especialment recuperades per l'equip de Moda re- pel seu estil festivaler, a més d'una selecció especial de 15 peces diàries, triades per la mateixa María Escoté.

Amb la iniciativa, el projecte tèxtil de Càritas busca demostrar a la societat que lluir roba diferent en ocasions especials com un festival, és possible a partir dels milers de peces que ja existeixen i que moltes persones donen cada any, segons apunten en un comunicat.

Segons assenyala Càritas, citant un informe de la Fundació Ellen MacArthur, especialitzada en economia circular, es reutilitza menys de l'1% de la roba usada i prop de 101 milions de tones de roba acaben en els abocadors a Espanya. És per això que amb aquest projecte, la labor social de l'Església catòlica vol contribuir a la conscienciació social davant del consum efímer de roba o moda ràpida (fast fashion) que augmenta el "malbaratament".

Davant d'aquesta cultura, proposa la reutilització i la compra de roba de segona mà. En concret, recorda que una samarreta comprada en Moda re- crea "set minuts d'ocupació social" i beneficia a "més de 700 persones a Espanya".

També et pot interessar

stats