La Mare de Déu dels Desemparats ja està al Maremòbil per a recórrer els carrers de la ciutat de València

Segons el vicari general "circularà en trànsit permanent, sense fer parades, i no informarem de l'itinerari que farà'’.

Moment del muntatge de la Geperudeta al Maremòbil
Moment en què pugen la Geperudeta al Maremòbil

València/ La Mare de Déu dels Desemparats ja està al Maremòbil. Des d'aquest dilluns, i durant tres dies, recorrerà els carrers de la ciutat de València. Aquesta imatge és de les nou de la nit. L'han feta darrere de la basílica i mostra el moment en què col·loquen la patrona de la ciutat de València en el Maremòbil.

Segons ha informat aquesta setmana el vicari general, la Geperudeta eixirà els dies 15, 16 i 17 de març "en trànsit permanent i sense fer parades". Aquest dilluns serà el primer dia del recorregut, i després està previst que es faça una reunió per a avaluar el resultat de l'eixida i decidir si es continua amb la iniciativa. Per motius de seguretat i per a evitar aglomeracions, l’arquebisbat ha decidit no informar de l’itinerari que la Geperudeta farà amb el Maremòbil. En un primer moment, la consellera de Sanitat Universal va desaconsellar que el Maremòbil isquera, i va recordar que ''estan prohibits els actes que puguen provocar aglomeracions''.

Per segon any consecutiu, sense la tradicional Ofrena

L'emergència sanitària del coronavirus deixa València, per segon any consecutiu, sense la tradicional Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats. L'arquebisbat ha buscat, per això, una alternativa per a acostar la patrona de València a la ciutadania. La iniciativa sorgeix com un "gest d'afecte" adreçat també, especialment, al món faller, després que la pandèmia haja obligat a suspendre per segona vegada les Falles. "I molt especialment a totes les famílies que han patit i pateixen la pandèmia", ha indicat l'arquebisbat.

Segons el vicerector de la basílica, Álvaro Almenar, encara que el Maremòbil no farà parades, sí que està previst que durant el recorregut la imatge de la Mare de Déu ''s'acoste en el vehicle a les proximitats dels hospitals i dels cementeris, en reconeixement de les persones afectades i que han mort a causa del coronavirus". 

També et pot interessar

stats