Sanitat desaconsella el maremòbil en Falles

La consellera, Ana Barceló, recorda que "estan prohibits els actes que puguen provocar aglomeracions".

Trasllat de la Mare de Déu dels Desamparats a Valènci, en una imatge d'arxiu
Trasllat de la Mare de Déu dels Desemparats a València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, s'ha mostrat poc partidària aquest dimecres que la imatge pelegrina de la Mare de Déu dels Desemparats isca de la Basílica de València els dies 15, 16 i 17 de març per a recórrer en el maremòbil els carrers de la ciutat, com proposa l'Arquebisbat. La responsable sanitària ha anunciat que hi haurà una reunió de la Conselleria amb els tres vicaris generals de les tres províncies valencianes per a abordar la qüestió, però ha advertit que ara mateix està prohibida qualsevol celebració que puga provocar "aglomeracions o concentracions de persones". 

La idea ha partit del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, com una manera de substituir la tradicional ofrena de flors a la patrona de València, que enguany tampoc es podrà celebrar per l'emergència sanitària del coronavirus. L'itinerari no s'ha fet públic i no contempla fer cap parada, però segons ha avançat el vicerector de la Basílica està previst que el maremòbil s'acoste a les proximitats dels hospitals i cementeris "en reconeixement de les persones afectades i mortes pel coronavirus".

Barceló ha lamentat que una convocatòria d'aquestes característiques és susceptible de tindre una assistència massiva de la ciutadania i ha insistit que en la reunió amb els responsables provincials de l'Arquebisbat, Sanitat els recordarà les mesures restrictives que hi ha actualment en vigor per a frenar la transmissió de la pandèmia. Entre altres, una limitació d'aforament al 50% en l'interior dels espais de culte. 

També et pot interessar

stats