La Mare de Déu dels Desemparats recorrerà València en maremòbil del 15 al 17 de març en substitució de l'Ofrena

La patrona visitarà els voltants d'hospitals i cementeris però no es donarà a conéixer l'itinerari per a evitar concentracions de persones.

Imatge d'arxiu d'una ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats en Falles
Imatge d'arxiu d'una ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats en Falles / Junta Central Fallera

L'emergència sanitària del coronavirus deixa València, per segon any consecutiu, sense la tradicional Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats. L'arquebisbat ha buscat, per això, una alternativa per a acostar la patrona de València a la ciutadania: la imatge pelegrina de la Geperudeta recorrerà, en el seu vehicle especial envidrat conegut com maremòbil, els carrers de la ciutat els dies 15, 16 i 17 de març. La iniciativa sorgeix com un "gest d'afecte", i adreçat també especialment al món faller després que la pandèmia haja obligat a suspendre per segona vegada les Falles.

La idea ha partit del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, i busca "unir el món faller" però també "totes les famílies que han patit i pateixen la pandèmia", ha indicat l'arquebisbat aquest dilluns. Hi col·laboren també la basílica i la Germanor de Seguidors de la Mare de Déu.

El vicerector de la basílica, Álvaro Almenar, ha avançat que està previst que, durant el recorregut, la imatge de la Mare de Déu s'acoste en el seu vehicle a les proximitats dels hospitals i cementeris "en reconeixement de les persones afectades i mortes pel coronavirus". Tot i això, l'itinerari no es divulgarà prèviament ni tampoc es faran parades per a evitar les concentracions de persones. La imatge pelegrina de la patrona de València anirà en el seu vehicle habitual, el maremòbil, del qual no la baixaran "en cap moment".

També et pot interessar

stats