Marciano Gómez: "Hui comença la nova vida de l'Hospital de Manises i una nova estratègia"

El conseller de Sanitat remarca que la transferència a la gestió pública ha sigut "impol·luta", sense incidents ni alteracions del servei

El conseller Marciano Gómez visita este dimarts l'Hospital de Manises
El conseller Marciano Gómez visita este dimarts l'Hospital de Manises / À Punt NTC

L'àrea de salut de Manises passa a ser des de hui de gestió 100% pública, després que haja expirat el contracte de concessió administrativa, vigent des de fa quinze anys, i que no s'ha prorrogat. El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha assegurat que amb la reversió sanitària "comença el primer dia de la nova vida" de l'hospital. "Hui comença una nova etapa, una nova estratègia i una nova planificació en el context de l'agrupació sanitària interdepartamental València-est conformada per l'Hospital General de València, l'Hospital de Requena i el de Manises", ha afegit.

Segons el titular de Sanitat, estem en "l'inici d'una nova planificació global d'esta agrupació per a adequar-la a la millor cartera de serveis, d'acord amb el que necessiten els ciutadans del departament". El conseller ha agraït al personal ixent i entrant el fet que hagen facilitat una "transferència de gestió impol·luta i que la ciutadania no haja notat absolutament res, sinó que siga un dia més en l'assistència sanitària de Manises". "Ha sigut una transferència de gestió sense cap mena d'incident ni alteració. Ha sigut com ha de ser: fluida, generosa i amable", ha afegit.

L'àrea de Manises dona servei a catorze poblacions de quatre comarques diferents, és a dir, prop de 200.000 persones. I a banda de l'Hospital de Manises, en formen part deu centres de salut, deu consultoris locals i dos centres d'especialitats. Amb la reversió, la Generalitat ha subrogat els més de 1.830 professionals que treballaven fins ara per a l'empresa Sanitas i, a més, crea 431 places noves que ja estan en procés de cobertura, a les quals se sumen les vora 290 preexistents de caràcter estatutari. En total, la plantilla del departament està integrada per 2.560 persones entre l'hospital i els centres de salut i suposa una dotació pressupostària de 114 milions d'euros. 

També et pot interessar

stats