La manca de professors i examinadors de trànsit retarden els exàmens de conduir

Les autoescoles només presentaran aquest estiu l’alumnat més preparat, qui no tinga pressa haurà d’esperar a setembre

Milers de joves esperen traure's el carnet de conduir durant l'estiu / À Punt NTC

Uns 28.000 alumnes d'autoescoles a la Comunitat Valenciana estan esperant per a poder examinar-se del permís de conduir, una xifra que s'incrementara amb les vacances d'estiu, i per la falta de professors i examinadors de trànsit. 

A la Comunitat Valenciana hi ha milers de joves que volen obtindre el permís de conduir aquest estiu. Un d’ells és Álvaro Martín, que ha explicat a À Punt que vol aprofitar l’estiu per a traure’s el carnet “ràpidament i aprofitar l’estiu al màxim”. Però aconseguir-ho no serà tan ràpid com creuen. Segons l'Associació Valenciana d'Autoescoles (Avae), vora 28.000 alumnes a la Comunitat Valenciana estan ja esperant poder examinar-se. 

Toni Montes, professor d’autoescola, diu que el carnet teòric és més ràpid d’aconseguir, uns 15-20 dies, amb una mica d’esforç. Però reconeix que el pràctic s’allarga una mica més, sobretot tenint en compte que el mes d’agost és inhàbil, a causa de la falta de professors d'autoescola i de funcionaris examinadors de trànsit, que està fent que els exàmens es retarden. 

El secretari d'Avae, Vicente Navarro, explica que en aquests moments hi ha un dèficit de professors de seguretat viària, i que a la prefectura de trànsit hi ha poc personal administratiu. 

Cada autoescola té tres convocatòries d'examen fins a l'agost, i només presentaran l’alumnat que estiga ben preparat, com ara Nicolás García que, després d’un mes de pràctiques es veu capacitat i espera “que vaja tot bé” i aprovar a la primera. 

Per als que no tinguen pressa per a poder conduir un vehicle, en aquest cas, els anirà millor deixar-ho per al setembre.

També et pot interessar

stats