Els futurs conductors han d'esperar un mínim de dos mesos per a examinar-se del permís de conduir

La patronal del sector denúncia que a la Comunitat Valenciana hi ha 14.000 persones esperant que se'ls assigne una data d'examen

La falta d'examinadors obliga a esperar una mitjana de dos mesos per a fer la prova pràctica del carnet de conduir / À Punt NTC

L'Associació Valenciana d'Autoescoles (Avae) denúncia que la falta d'examinadors obliga l'alumnat a esperar una mitjana de dos mesos per a fer la prova pràctica del permís de conduir. Assegura que a la Comunitat Valenciana hi ha 14.000 persones esperant que se'ls assigne una data d'examen i demanen una solució per a posar fi l'embús.

Hem parlat amb Carla Llobell, que ha contat a À Punt com s'ha examinat aquest dilluns, després d'una llarga espera de dos mesos. A més, comenta que amistats seues que s’estan traent el permís a Dénia encara han d’esperar més temps. 

Però Carla no és l’única que té el mateix problema. La major part de les persones amb qui hem parlat ha hagut d’esperar diversos mesos per a poder fer l’examen. Algunes d’elles han esperat fins i tot huit mesos, com li ha passat a Mónica Mejía, mentre que altres encara estan esperant perquè hi ha molta cua. 

Els propietaris de les autoescoles coneixen bé aquesta realitat, com Iván Sanz, que té dues autoescoles i fa 20 anys que treballa en el sector. Iván explica que la llista d’espera per als exàmens de circulació és bastant àmplia perquè s’ha d’esperar mínim uns dos mesos per a poder examinar-res. Unes llistes d’espera que representen “un calfament de cap i una falta de servici que nosaltres no podem oferir”, assegura.

Des d'Avae atribueixen el problema a la falta d'examinadors. Alejandro Salví, professor d’autoescola explica que demanden un major nombre d’examinadors per a poder solucionar el tap que s’ha generat. Segons la patronal, el Ministeri d'Interior no cobreix les places del personal que es jubila, però altres apunten causes diferents.

Així, el professor d’autoescola Joan Oliver afirma que el sistema CAP promociona les autoescoles que tenen bons resultats, i la quantitat de places per a examinar-se que té cadascuna depén del nombre d’aprovats que tinga. “Si tens molts aprovats el sistema et dona moltes places i no tens problemes per a presentar alumes al pràctic”.

També et pot interessar

stats