Les claus de la nova llei de trànsit

S'augmenta la retallada de tres a sis punts per no portar el cinturó de seguretat o utilitzar el telèfon mòbil al volant. La norma duplica en alguns casos les sancions per incomplir el reglament.

La nova llei de trànsit converteix els patinets en vehicles, com ho són els cotxes o les motos, a efectes normatius i de sancions / 'A la Ventura'
02 de desembre 2021 - 14:38

Llum verda en el Congrés a la nova llei de trànsit i seguretat viària que busca reduir la sinistralitat en carretera i reforçar la seguretat viària. Un dels objectius principals i que causa més accidents, sancionar l'ús del mòbil al volant. Segons la DGT, 300 persones van morir en accidents de trànsit per distraccions en el 2020, moltes provocades per l'ús del telèfon. 

En el programa A la Ventura hem conegut en profunditat els principals canvis que entraran en vigor amb el guiatge de Mathies Muñoz i Marta Ventura.

Les variacions més significatives les trobem en l'ús del telèfon mòbil. A partir d'ara només pel fet de tindre el telèfon mòbil a la mà ja se'ns podrà sancionar amb una retirada de sis punts del carnet de conduir i 200 euros. És la mateixa sanció que si utilitzàrem el telèfon mòbil per a parlar. D'altra banda, queden prohibits els detectors de radars i portar inhibidors de senyal, sancionats amb la retirada de tres punts i 500 euros de multa.

Mesures polèmiques

Una altra mesura que ha despertat molta controvèrsia és que amb la nova llei de trànsit estarà prohibit excedir en 20 km/h la velocitat d'una via per a avançar vehicles. Finalment, el text recull una altra norma polèmica com és el fet que per a avançar un grup de ciclistes no només haurem de respectar l’1,5 m de distància de seguretat, també estem obligats a envair el carril contrari, fins i tot, travessar la línia continua per a garantir la seguretat dels ciclistes.

Què opinen els ciclistes?

Els patinets elèctrics ja són un vehicle més

Un capítol especial en aquesta modificació el tenen els patinets elèctrics. Estan ja pertot arreu, especialment a les grans ciutats, i la nova llei de trànsit els converteix en vehicles, com ho són els cotxes o les motos, a efectes normatius i de sancions. A més, caldrà tindre assegurança.

La nova normativa també ha establit ja les bases de la regulació d'aquest tipus de vehicles elèctrics.

  • S'instaura la taxa de 0,0 d'alcohol per als menors d'edat que estiguen al volant bé d'un patinet elèctric o bé d'una bicicleta.
  • El casc serà d'ús obligatori en les ciutats.
  • Es prohibeix l'ús d'auriculars.
  • I es multarà amb 200 euros si se circula sobre les voreres o espais reservats a vianants.
  • Velocitat màxima és de 25 km/h.

Pots trobar tots els continguts d'A la Ventura en el web d'À Punt.

També et pot interessar

stats