Malasmadres demana mediació al Defensor del Poble perquè les famílies puguen conciliar treball i cures dels menors

Sol·liciten baixes laborals dels progenitors de fills contagiats i la implantació del teletreball quan la tasca laboral ho permeta

La presidenta de l'Associació Yo no renuncio, a les portes del la seu Defensor del Poble, on ha traslladat aquest divendres la seua queixa
La presidenta de l'Associació Yo no renuncio, a les portes del la seu del Defensor del Poble, on ha traslladat aquest divendres la seua queixa / Associació Yo no renuncio

Baixes laborals per a pares o mares de xiquets contagiats de coronavirus o que hagen de guardar quarantena i teletreball per imperatiu legal quan siga possible. Són les dues reivindicacions que ha traslladat aquest divendres al Defensor del Poble l'Associació Yo no renuncio, del Club de Malasmadres, en considerar que des que què va començar la pandèmia no s’han adoptat mesures de conciliació de suport a les famílies que treballen i que a més tenen fills.

La presidenta d’aquesta associació, Laura Baena, ha registrat aquesta queixa davant el Defensor del Poble, organisme que insta a iniciar “les pertinents gestions davant el Govern per a garantir la conciliació de les famílies espanyoles, que porten dos anys en l'oblit”.

Baena ha acompanyat la queixa amb 294.000 signatures recollides a través de la plataforma Change.org des del maig de 2020 a través de la campanya "Això no és conciliar".

“Demanàvem mesures urgents de suport a les famílies, que en aquell moment tornaven al treball presencial, sense col·legis ni cap suport per a conciliar. Les vam portar a Yolanda Díaz. No podíem imaginar-nos que, dos anys després, continuaria sent de màxima actualitat, de màxima necessitat per a les famílies, ni que el Govern continuaria desoint les nostres peticions”, assegura la presidenta de l'associació Yo no renuncio.

“La falta de conciliació és un problema d'Estat. Ja ho era abans de la pandèmia, però la covid ha vingut a rematar la situació: no és possible tindre fills i filles a Espanya, no hi ha cap mena d'ajuda”, lamentava Laura Baena.

L'Associació Yo no renuncio va realitzar una enquesta, presentada al febrer de 2021, després d'un any de pandèmia, en el qual s'analitzaven les conseqüències que la crisi sanitària havia tingut en l’àmbit laboral per a les dones.

Es va constatar que una de cada quatre dones ha renunciat a tot o part del seu treball per a afrontar les cures dels seus familiars, ja siga agafant excedències, dies de vacances o directament deixant el treball. L'enquesta revela, a més, que a un 37% de dones mares se'ls ha denegat l'opció de teletreballar malgrat desenvolupar un treball tasques compatibles amb el treball a distància.

També et pot interessar

stats