El govern espanyol treballa en un esborrany per a donar la baixa als pares amb fills en quarantena

María Jesús Montero ha puntualitzat que aquestes baixes laborals són de caràcter mèdic.

El govern espanyol treballa en un esborrany per a donar la baixa als pares amb fills en quarantena
El govern espanyol treballa en un esborrany per a donar la baixa als pares amb fills en quarantena

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha avançat que l’executiu treballa per a estendre una "incapacitat temporal", és a dir, una baixa, als pares i les mares dels fills que han de guardar quarantena encara que no estiguen infectats per coronavirus, o per als que tinguen febre.

Iglesias ha fet aquest anunci en una entrevista en La Sexta, on ha matisat a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que ahir només va parlar sobre que el govern espanyol buscaria mecanismes per a la cura dels fills i va al·ludir al programa que permet als pares flexibilitat laboral. "Això és inacceptable", ha dit Iglesias preguntat sobre la possibilitat que els pares només puguen acollir-se a una baixa laboral en el cas que els seus fills o filles hagen donat positiu per Covid-19 i estiguen obligats, per tant, a guardar ells mateixos quarantena.

Iglesias ha avançat que el Ministeri de Treball que dirigeix Yolanda Díaz treballa perquè hi haja una "incapacitat temporal" que reconega almenys el 75% de les cotitzacions socials a aquells pares i mares que s'hagen de quedar amb els xiquets als quals s'ha recomanat la quarantena, bé per estar contagiats o exposats.

Fins i tot també podran demanar-la, ha dit, "aquells pares i mares que veuen que els seus fills tenen febre, encara que no hagen sigut diagnosticats" i no els puguen portar a l'escola per "pròpia responsabilitat" i no tinguen amb qui deixar-los.

Montero puntualitza que són baixes de caràcter mèdic

Davant d’aquestes declaracions, Montero ha puntualitzat que les baixes laborals són fruit d'una actuació mèdica. Així, ha emmarcat les d’Iglesias en el fet que el Ministeri de Treball pot estar preparant "esborranys" per a situacions sobrevingudes que no estan contemplades en la legislació actual.

Però ha recordat que, en el cas dels pares que hagen de quedar-se a casa per a cuidar dels fills que hagen de guardar quarantena existeixen programes del govern espanyol per a facilitar la flexibilitat de la seua jornada laboral, com el Pla Emcuida. A més, ha recordat que es buscaran els mecanismes necessaris si es presenten situacions diferents de les previstes que requerisquen que els pares i les mares es queden a casa.

També et pot interessar

stats