Makena, Meru o Mandisa, com vols batejar la primera elefanta valenciana?

Una consulta popular escollirà el nom de la cria, que va nàixer fa vint dies, i que s’ha convertit en el centre d’atenció de la resta de femelles adultes del Bioparc

L'elefanta acabada de nàixer entre les potes d'una altra elefanta del grup del Bioparc
L'elefanta acabada de nàixer entre les potes d'una altra elefanta del grup del Bioparc / Bioparc

Ha sigut el primer elefant a nàixer al nostre territori i per això tindrà un nom escollit pel nou veïnat valencià. Bioparc obri a l’elecció popular el nom de la femella d’elefant que va nàixer fa vint dies en aquest espai de València. Els usuaris podran escollir entre tres noms “carregats de simbolisme”, com apunten des d’aquest parc d’animals.

Donada l’excepcionalitat del naixement, des d’aquest parc d’animals han volgut trencar amb la tradició que la primera persona que veu l’animal, només nàixer, siga qui li pose nom, i per això obrin a la participació pública l’elecció del nom d’aquesta cria. “És una fita per al Bioparc, és el primer elefant nascut a la Comunitat Valenciana”, recordaven.

A més, el personal del centre ha confirmat que el seu nou habitant és una femella. “Amb les primeres observacions ja s'especulava que la cria semblava una femella, ara s'ha confirmat gràcies a la vigilància constant i facilitat amb la qual se la pot contemplar”, apunten des de Bioparc.

Una vegada corroborat el sexe, s'ha obert una votació en la web de Bioparc perquè els que ho desitgen puguen participar-hi. Els usuaris hauran d’escollir entre tres propostes, totes vinculades a l’hàbitat natural d’aquesta espècie de grans dimensions:

  • Makena, que significa la que és feliç en l'idioma kikuiu, d'una ètnia de Kenya.
  • Meru, la denominació d'un parc nacional de Kenya i també del volcà situat al nord de Tanzània.
  • Mandisa, un dolç tradicional molt apreciat a Sud-àfrica i Egipte.

Des que la cria ha començat a explorar la instal·lació exterior, a la vista del públic, l'equip tècnic veu una evolució favorable, tant d’ella com de la mare. La cria va integrant-se amb la resta de les femelles del grup que viu en aquest parc de València, que no deixen de cuidar-la.

“Resulta impressionant com cadascuna de les elefantes cuida de la xicoteta que és, sens dubte, el centre total d'atenció, perquè la seua incessant activitat porta de cap a les preocupades ties”, com apunten des de Bioparc.

En aquest sentit, fonts del centre apunten que molts dels visitants que han pogut contemplar aquests primers moments de la primera elefanta valenciana han manifestat la seua emoció i han mostrat sorpresa davant la precisió dels moviments d'aquests enormes animals mentre la cria està entre les grans potes.

També et pot interessar

stats