El primer elefantet “valencià” comença a explorar la sabana del Bioparc

El parc llança una oferta especial amb entrades infantils a un euro per a poder visitar la cria i gaudir d'un espectacle únic en la natura

La cria d'elefant africà nascuda el passat 9 de novembre al Bioparc
La cria d'elefant africà nascuda el passat 9 de novembre al Bioparc / Bioparc

Encara no té un mes, però les ànsies d'explorar el seu voltant li poden. El primer elefant africà nascut a la Comunitat Valenciana fa els primers passos a penes dotze dies després d'eixir del ventre de sa mare, la femella Matla, per a recórrer la particular sabana que recrea el Bioparc de València. Una estampa entendridora i única de la natura, que dona la possibilitat de veure en viu com és la relació de l'elefanta amb la seua cria mentre aquesta ens fa gaudir de divertides entremaliadures.

L'arribada al món d'aquest primer elefantet íntegrament "valencià" ha suposat una gran alegria i tota una fita per al parc valencià. S'ha produït dins del Programa Europeu de Conservació d'Espècies en Perill (EEP) i representa un primer èxit en l'intens treball que s'està realitzant en el recinte, que fins ara albergava un grup de sis femelles, per a preservar aquests animals. A penes queden 350.000 exemplars d'elefant de sabana (Loxodonta africana) en tot el planeta i per això cada naixement compta.

La mare vigila de prop l'elefantet
La mare vigila de prop l'elefantet / Bioparc

Des del Bioparc han habilitat les instal·lacions perquè el nadó d'elefant, que evoluciona favorablement, tinga el màxim benestar possible. Hi ha un equip de personal que es dedica a cuidar-lo i el protocol de vigilància està completament actiu, expliquen des del parc. Els llocs interiors ja tenen en marxa un dispositiu de calefacció davant la baixada de temperatures, i els espais a l'aire lliure, a la vista del públic, s'han adequat per a afavorir l'adaptació del menut. Per exemple, s'han instal·lat xicotets monticles de terra i elements com roques on la cria a poc a poc va dominant els seus maldestres moviments, juga i imita el comportament de sa mare. Sempre sota el criteri de la progenitora, qui decideix on i durant quant temps es deixen veure els dos en la zona del palmerar.

Per a celebrar un esdeveniment tan emotiu, el parc valencià ha llançat una promoció especial amb l'entrada infantil —de 4 a 12 anys— a un euro, que es destinarà a protegir la naturalesa a través de la Fundació Bioparc. Sota el lema "Una cosa tan xicoteta cal celebrar-la en gran", convida al públic a delectar-se amb les primeres passes maldestres de l'elefant. Per a beneficiar-se de l'oferta cal adquirir una entrada general, realitzar la gestió a través del web del Bioparc i, com a mínim, la vespra de la visita, puntualitza el recinte. Serà vàlida fins al 8 de gener i limitada a dos entrades infantils per operació.

També et pot interessar

stats