Naix el primer elefant “valencià” del Bioparc

L’equip tècnic del parc ha viscut tot el procés amb gran emoció i manté una vigilància intensiva

Imatge de la cria d'elefant recentment nascuda en Bioparc València
Imatge de la cria d'elefant nascuda al Bioparc València / Bioparc València

La matinada d’aquest dimecres, en el dia 653 d'embaràs i sota la lluna plena, l'elefanta Matla ha parit la primera cria d'elefant africà del Bioparc de València, de forma completament natural. Les primeres hores s'estan vivint amb gran emoció per part de tot l'equip tècnic, que manté una vigilància intensiva.

El naixement d'aquest primer elefant “valencià” ha suposat una gran alegria i es produeix dins del Programa Europeu de Conservació d'Espècies en Perill de l'elefant (EEP). Representa un primer èxit en l'intens treball que s'està realitzant al Bioparc València, que té un paper destacat, ja que alberga un grup de sis femelles.

En aquest context, el Bioparc ha remarcat que, l'any passat, la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) va canviar l'estatus de les dues espècies d'elefants africans en la seua llista vermella. Ara, l'elefant de bosc (Loxodonta cyclotis) es considera en perill crític i el que alberga Bioparc, l'elefant de sabana (Loxodonta africana), s'ha catalogat en perill d'extinció.

De moment, la criança i el comportament de la mare i el bebé estan transcorrent amb normalitat. El protocol establit implicava un monitoratge complet no intrusiu mitjançant un sistema de cambres. L'objectiu era vigilar l'evolució de l'estat de la femella i que el part es produïra de manera natural.

També et pot interessar

stats