Madrid celebra un Orgull LGTBI reivindicatiu amb un aforament reduït de 25.000 persones

La marxa, amb aforament limitat i sense carrosses, s’ha centrat en la lluita per una llei trans integral i en el rebuig a la ultradreta

L'enquesta es va fer entre 144.000 persones residents a la UE, que es van identificar com a membres de la comunitat LGBTI
Una bandera d'una manifestant durant els moviments LGBTIQ+ / À Punt NTC

Sota el lema Els drets no es negocien, es legislen: per una llei integral trans ja!, Madrid ha acollit aquest dissabte 3 de juliol una marxa de l’Orgull LGTBI marcada per les restriccions de la pandèmia, amb un aforament limitat de 25.000 persones i sense les característiques carrosses de la tradicional desfilada. 

La principal temàtica de la manifestació ha sigut l'avantprojecte de la llei trans que va aprovar el govern la setmana passada, després de mesos de negociacions en el si del mateix executiu. Les dues associacions convocants, FELGTB i COGAM, han manifestat el caràcter reivindicatiu i marcadament polític de la marxa, que pretén “recuperar el carrer” després de la pausa obligada per la pandèmia. Així mateix, ha criticat la falta de suport de l’Ajuntament de Madrid i han qualificat el dia d'"històric" perquè s'ha aconseguit la “despatologització i l’autodeterminació del gènere".

A més, l'Associació de Famílies de Menors Trans Chrysallis i el Grup de Famílies Transformando de COGAM, que porten una bandera que ha recorregut Espanya des d'abril per a recaptar suports en favor de la igualtat de les persones trans, que centra enguany l'Orgull. Qui no ha acudit a la marxa ha sigut cap representant polític del PP ni de Vox, però sí membres del PSOE, Podem, Més Madrid i Ciutadans. Per part del govern, han participat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; la ministra d'Igualtat, Irene Montero, impulsora de la llei trans; la ministra de Treball, Yolanda Díaz, i la ministra de Drets Socials, Ione Belarra.

També et pot interessar

stats