Luis Barcala medita suspendre cautelarment l'oposició de la Policia Local d'Alacant

L'alcalde ha demanat aquest dimecres a la secretaria general municipal un informe jurídic que puga avalar aquesta decisió

L'alcalde de Alacant, Luis Barcala, serà un dels que acudeix aquest dimecres fins a Brussel·les per a mostrar el seu malestar
L'alcalde de Alacant, Luis Barcala / Europa Press

Tres dies després que esclatara la polèmica al voltant de les últimes oposicions a la Policia Local d'Alacant, les novetats se succeeixen. L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala (PP), sospesa la suspensió cautelar de les recents oposicions a la Policia Local. Per això ha demanat aquest dimecres a la secretaria general municipal un informe jurídic que puga avalar aquesta decisió.

Aquesta petició es deu a possibles vinculacions de quasi un terç dels aspirants amb millors notes en l'oposició amb familiars d'efectius del cos, empreses contractistes de l'Ajuntament, partits polítics o amb sindicats. I arriba l'endemà passat que Barcala ordenara a la Regidoria de Recursos Humans l'obertura d'un expedient informatiu, en vespres que el ple municipal decidisca aquest dijous si obri una comissió d'investigació sobre aquest tema.

Segons la denúncia anònima que ha posat sota els focus aquesta oposició, dels 92 aspirants millor puntuats en aquestes oposicions a què es van presentar 1.500 persones, vora 60 tenen vincles directes amb polítics, sindicalistes o empresaris relacionats amb l'Ajuntament d'Alacant.

En concret, l'alcalde ha sol·licitat a la secretaria general que l'informe sobre les opcions i condicions legals per a adoptar la decisió d'anul·lar i ordenar la repetició d'una o diverses de les proves ja celebrades, en el cas que es confirme alguna possible irregularitat en aquest procés d'oferta pública d'ocupació.

També ha requerit el dictamen jurídic sobre l'òrgan competent per a l'adopció de cadascuna d'aquestes decisions plantejades. "He deixat molt clara des del principi la meua voluntat de màxima transparència sobre aquest procediment i en aquesta línia s'emmarca la petició a la secretaria general d'aquest informe jurídic sobre la suspensió cautelar i la possible repetició d'alguna de les proves", subratlla Barcala en un comunicat.

També et pot interessar

stats