Investiguen possibles irregularitats en l'oposició a la Policia Local d'Alacant

Alguns candidats han denunciat anònimament que 60 dels 92 aspirants finals a entrar en l'organisme tenen "relació directa" amb agents de policia, polítics, empreses contractistes o sindicats

Imatge d'arxiu d'un opositor omplint un formulari de respostes
Imatge d'arxiu d'un opositor omplint un formulari de respostes
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 de març 2022 - 11:13 Actualitzat: 28 de març 2022 - 21:00

L'Ajuntament d'Alacant encarregarà una investigació "per a esclarir fins a les últimes conseqüències" les possibles irregularitats en les oposicions a la Policia Local municipal, després de denúncies públiques anònimes d'alguns candidats.

En elles, aquests postulants denunciaven que més de 60 dels 92 aspirants finals a entrar en l'organisme tenen "relació directa" amb agents de policia, polítics, empreses contractistes o sindicats, en una informació que ha avançat la Cadena SER.

El regidor de Seguretat i Recursos Humans, José Ramón González, ha assegurat en un comunicat del consistori que l'ens municipal "no regatejarà cap esforç per a aclarir tots els aspectes relacionats amb aquest procediment" i que no descarta l'opció de plantejar una mesura cautelar suspensiva del procediment si es poguera desprendre alguna irregularitat en el procés.

"No es prejutja cap actuació", ha sostingut González, qui, no obstant això, ha afegit que des de l'Ajuntament "no es permetrà que quede en l'aire cap ombra de sospita sobre la neteja en aquestes oposicions".

L'equip municipal de govern ha recalcat en el comunicat que el tribunal de les oposicions, que va jutjar a més de 1.500 candidats, és "lliure i sobirà", així com responsable de tot el procés selectiu.

Així, s'ha exposat que el tribunal estava integrat pel cap de la Policia Local d'Alacant; una funcionària del grup A1 de l'Ajuntament i tres vocals, dels quals dues són designats per l'Ivaspe (Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències, de la Generalitat) i el tercer és el cap de la Policia Local de Xàtiva.

Diferents sindicats han assenyalat, consultats per EFE, que desconeixien l'existència d'aquestes possibles irregularitats, així com que ja estudien quines mesures podrien prendre davant aquestes informacions.

Justícia demana les preguntes i les llistes de l'oposició a la policia

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha sol·licitat a l'Ajuntament d'Alacant que òbriga una investigació sobre les possibles irregularitats entorn de les oposicions a la Policia Local i que done compte de tot el procediment seguit, des de la tipologia de les preguntes als llistats d'aprovats i suspensos. La Generalitat ha demanat les preguntes i les llistes de l'oposició a la policia.

En una visita al centre temporal d'acolliment d'ucraïnesos al recinte Ciutat de la Llum d'Alacant, que es posarà en marxa en les pròximes hores, Bravo ha afirmat que és responsabilitat del consistori aquest procés selectiu encara que és competència de la Generalitat fixar les bases i, a més, l'administració autonòmica també té representants en l'òrgan tècnic.

Bravo ha emfatitzat que les oposicions han de ser "transparents i rigoroses" i seguir els principis de "mèrit i capacitat" en un procés de selecció per a "llocs tan importants com defendre i treballar en el servei públic com a Policia Local". La consellera ha lamentat, en aquest context, que és "totalment inadmissible que tinguérem cap sospita que aquestes proves no mesuren les capacitats, el mèrit i la professionalitat de qui ha de realitzar una labor tan important al servei de la ciutadania".

També et pot interessar

stats