Tots els grups polítics de l'Ajuntament d'Alacant firmen una moció conjunta per a investigar les oposicions a Policia Local

L'Agència Antifrau reconeix que té una denúncia de possibles irregularitats en aquest procés selectiu des del 2021

Irregularitats oposicions vídeo
Maria Bravo
29 de març 2022 - 17:01

Tots els grups polítics de l'Ajuntament d'Alacant han firmat la moció conjunta que s'aprovarà dijous per a crear una comissió d'investigació per les possibles irregularitats en l'oposició a la Policia Local. La comissió serà pública i es reunirà de manera quinzenal. 

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha afirmat que el tribunal de les oposicions és lliure i sobirà i el cap de la Policia Local, president del tribunal, ha de ser el primer a donar explicacions sobre el presumpte cas de col·locació en els aspirants a Policia Local de la ciutat.

À Punt NTC ha pogut parlar amb altres membres del tribunal, com el cap de la Policia Local de Xàtiva, que tot i donar suport a la investigació considera que el procés va ser escrupolós.

Segons una denúncia anònima, dels 92 aspirants millor puntuats en aquestes oposicions on es van presentar 1.500 persones, vora 60 tenen vincles directes amb polítics, sindicalistes o empresaris relacionats amb l'Ajuntament d'Alacant.

Des de Comissions Obreres fa temps que reclamen més transparència en els processos selectius, i deixen clar que s’ha “d’investigar fins al final” tot allò que presente “indicis de frau”. 

Sobre aquest suposat cas de nepotisme, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que no hi pot haver cap dubte en les persones que opten a un lloc de responsabilitat.

L'Agència Valenciana Antifrau té una investigació oberta des del 2021 arran de diverses denúncies pels resultats d'aquestes proves a la Policia Local d'Alacant, tot i que ara està en fase de comprovació de proves. 

També et pot interessar

stats