Lorena Gascón, la psicòloga valenciana que triomfa en les xarxes

Té més de 200.000 seguidors en Instagram i acaba de publicar el seu primer llibre Querido cerebro, ¿qué coño quieres de mí?

La psicòloga Lorena Gascón acaba de publicar el seu primer llibre / À Punt NTC

La salut mental és un tema que preocupa i, per això, proliferen en les xarxes socials multitud de comptes que aconsellen i recomanen fórmules amb què fugir de l'ansietat o la depressió. Un d'aquests, el de la psicòloga valenciana Lorena Gascón, supera els 200.000 seguidors.

Però Internet també pot ser un mar de consells i recomanacions que no sempre venen de fonts fiables. “Jo pense que la salut mental està de moda i hi ha molts professionals que no estan formats en salut mental, sense les ferramentes útils”, comenta Gascón.

Ella ha aconseguit fer-se un lloc entre aquesta allau de bones intencions, però amb formació i molta creativitat. “Pense que la gent quan veu el que els passa representat en un GIF o en un mem, poden riure i pensar: ‘Ostres, no només em passa a mi, soc normal”, explica la psicòloga.

230.000 persones confien en ella, seguidors que passen per moments complicats i troben en els seus consells un estímul o resposta. “Ens exigim massa i no ens permetem descansar, i això fa que tinguem ansietat, estrés i altres malalties”, conta Gascón.

És el que l'ha motivat a escriure el seu primer llibre: Querido cerebro, ¿qué coño quieres de mí?. Aprendre a entendre els altres i a controlar els pensaments negatius: reptes del dia a dia.

També et pot interessar

stats