Localitzen una residència il·legal al Baix Segura que atenia ancians alemanys

La Guàrdia Civil deté una dona de 70 anys, que estava al capdavant del xalet on mantenia l’activitat, i que també controlava els comptes bancaris dels usuaris

Els agents de la Guàrdia Civil entren al pati del xalet que l'arrestada emprava com a residència il·legal per a persones majors
Els agents de la Guàrdia Civil entren al pati del xalet que l'arrestada feia servir com a residència il·legal per a persones majors / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut una dona que estava al capdavant d’una residència il·legal de persones majors, que havia instal·lat en un xalet particular del Baix Segura, i on tenia cura d’una desena d’ancians alemanys. A més de la il·legalitat d’esta activitat, l’ara arrestada, una dona suïssa de 70 anys, també havia contractat irregularment una desena de treballadors sense formació específica per a atendre les persones majors.

A banda de totes estes irregularitats, la detinguda exercia “un control total” sobre els comptes bancaris dels residents més vulnerables, com apunten fonts de la Guàrdia Civil. De fet, les mateixes fonts apunten que va arribar a estafar 9.500 euros a algun d'ells. Presumptament, va traure els diners del compte d’este ancià i se’ls va transferir al compte personal.

La detinguda s’enfronta ara a diversos delictes, entre ells el d’intrusisme laboral, estafa, apropiació indeguda i un altre delicte contra el dret dels treballadors, segons detalla la Guàrdia Civil.

Els agents d’Almoradí, en tindre sospites de l’activitat il·legal que suposadament hi havia dins d’un xalet d’un municipi que no ha sigut concretat, van registrar l’habitatge amb inspectors dels Serveis Socials de la Generalitat. En accedir-hi, van trobar nou residents, tots ells alemanys, així com diversos treballadors que exercien il·legalment com a cuidadors, segons les mateixes fonts.

En les imatges proporcionades per la Guàrdia Civil s’aprecia que la detinguda acumulava nombrosos medicaments, fins i tot alguns d’ells caducats, per a presumptament administrar-li’ls als residents.

Un agent mostra la data de caducidat d'un dels fàrmacs que acumulava l'arrestada al xalet
Un agent mostra la data de caducidat d'un dels fàrmacs que acumulava l'arrestada al xalet / Guàrdia Civil

Orde de tancament

A més, arran del registre a este xalet, els agents han intervingut gran quantitat de documentació per a analitzar-la i han sol·licitat el bloqueig judicial dels comptes bancaris.

Mentre un jutjat d’Oriola s’ha fet càrrec de la investigació, la inspecció de Serveis Socials ha proposat l'obertura d'un expedient sancionador que insta al tancament del negoci.

També et pot interessar

stats