La Guàrdia Civil deté cinc persones especialitzades en furts i estafes a persones majors a València

Formaven part d'un grup criminal que ha comés més de cent delictes i ha robat més de 75.000 euros mitjançant la utilització fraudulenta de les targetes de crèdit furtades

Un dels detinguts en l'operació
Un dels detinguts en l'operació / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l'operació Mavipa, ha detingut cinc persones especialitzades en furts i estafes a persones majors. L'organització feia furts de bosses i posteriorment aprofitaven les targetes de crèdit que contenien per a traure diners dels comptes bancaris.

Els detinguts són un home de 51 anys i quatre dones d'entre 31 i 61 anys, acusats de 106 delictes de furt, 26 delictes d'estafa, i delictes de pertinença a grup criminal, usurpació d'estat civil i falsificació de documentació pública.

La investigació es va iniciar després d'una denúncia a l'octubre a Alcàsser. La víctima estava a la terrassa d'un bar quan li van sostraure la bossa i, posteriorment, li van fer una extracció de diners de mil euros en una entitat bancària. Va ser llavors quan la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Local d'Alcàsser, va aconseguir identificar el vehicle que havien utilitzat els delinqüents.

Després de les primeres diligències, es va comprovar que aquesta organització cometia els delictes en diferents províncies espanyoles. El grup tenia un caràcter itinerant per a intentar evadir la justícia.

L'organització, perfectament organitzada, prenia mesures de seguretat pròpies. Cada component tenia un rol específic, actuava amb importants mesures de seguretat i comptava amb identitats falses per a dificultar les tasques d'identificació.

Els agents han fet quatre entrades i registres en habitatges on han pogut recuperar gran part dels objectes furtats, 5.270 euros en efectiu, trenta telèfons mòbils, dues tauletes i nombrosos rellotges, carteres, bosses, ulleres de sol i joies.

Aquesta banda va estafar i furtar més de 75.000 euros en efectiu mitjançant la utilització fraudulenta de les targetes de crèdit furtades.

Les diligències estan entregades en el jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Picassent.

També et pot interessar

stats