Localitzen a Calp una pastera amb setze persones

Aquesta és la segon embarcació rescatada prop la costa de Calp en l’última setmana

--pastera-
Imatge d'arxiu d'una pastera

Salvament Marítim ha rescatat aquest dissabte setze persones que anaven en una pastera localitzada a unes 28 milles de la costa de Calp (Marina Alta). Les han traslladades al port d'Alacant, on seran ateses per un dispositiu format per efectius de la Creu Roja.

Als 10 hores de matí el veler Oceanus ha avisat el servei de Salvament Marítim de Tarifa. L'alerta s'ha traslladat a la base de València, que hi ha enviat l'embarcació de rescat Salvamar Leo i ha sigut a les 12:20 hores quan la nau ha albirat la pastera. Ara es troba rumb al port d’Alacant, on tenen previst desembarcar als 15:00 hores.

A bord viatjaven 16 homes magribins, un d'ells podria ser menor d'edat, però no es podrà determinar fins que no arriben a terra.

Amb aquestes setze, s’eleva a quasi un centenar les persones rescatades en aigües valencianes, en la zona de l’Alacantí i el Baix Vinalopó, en les últimes dues setmanes. El 27 de juliol arribava una altra barca a Santa Pola. Ho feia només dos dies després que es localitzara una altra pastera a Alacant amb 36 persones, mentre que el 24 de juliol se'n va interceptar una altra també en aigües alacantines, en aquest cas portava 17 persones a bord. El passat dilluns van trobar una altra pastera a Calp amb tretze homes a bord.

També et pot interessar

stats