Rescaten 17 persones que viatjaven en una pastera enfront de costa d'Alacant

Tots els tripulants són majors d’edat i, en principi, estan en bon estat de salut

La patrullera Salvamar Leo ha localitzat l'embarcació, una zòdiac, que es trobava detinguda i a la deriva
La patrullera Salvamar Leo ha localitzat l'embarcació, una zòdiac, que es trobava detinguda i a la deriva / @salvamentogob (Twitter)

Salvament Marítim ha rescatat 17 persones que anaven a bord d'una pastera localitzada a unes 40 milles del cap de Palos (Múrcia). Totes elles han sigut traslladades al Port d'Alacant, on les ha atés un dispositiu format per efectius de Creu Roja, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Segons han informat fonts de Salvament Marítim, el rescat ha tingut lloc a les 14:20 hores, quan la patrullera Salvamar Leo ha localitzat l'embarcació, una zòdiac, que es trobava detinguda i a la deriva.

A bord viatjaven 17 homes magribins, tots ells majors d'edat i, en principi, en bon estat de salut. El pesquer Nuevo Taconeo  ha avisat al centre de Salvament Marítim situat a València sobre les 9 del matí de la presència d'una embarcació que transportava a un nombre inicialment indeterminat de persones.

Immediatament, s’ha traslladat l'alerta a les embarcacions que pogueren estar per la zona i a la Guàrdia Civil, perquè enviara patrullers al rescat dels tripulants de la pastera.

Sobre les 12 hores, el vaixell Agia Doxa ha alertat al centre de Salvament Marítim de Cartagena que l'embarcació estava detinguda. Després d'informar sobre les coordenades de l'albirament, s'han mobilitzat diferents dotacions de rescat i s'ha sumat la patrullera Río Oja de la Guàrdia Civil.

Aproximadament dues hores després, la llanxa ràpida Salvamar Leo ha informat que havia localitzat a l'embarcació a la deriva i que procedia a iniciar el rescat. A les 14:22 hores, tots els tripulants de la pastera ja es trobaven fora de perill.

També et pot interessar

stats