La lluita contra la violència de gènere, repte principal de la comissària en cap de la Policia de la Generalitat

Marisol Conde ha trencat el sostre de vidre i ha aconseguit situar-se en una posició de responsabilitat d'una institució masculinitzada.

La comissària en cap de la unitat de la Policia Nacional adscrita a la Generalitat, Marisol Conde
La comissària en cap de la unitat de la Policia Nacional adscrita a la Generalitat, Marisol Conde / À Punt NTC

La nova comissària en cap de la unitat de la Policia Nacional adscrita a la Generalitat, Marisol Conde, ha estat aquest dimecres en Les notícies del matí, de la ràdio d'À Punt, per explicar, in situ, quines seran les bases del seu mandat al capdavant del cos.

La comissària, que va començar a exercir el càrrec a partir del dia que es va decretar l'estat d'alarma, no havia pogut prendre possessió fins ara. No obstant això, ha explicat que durant tot l'estat d'alarma el cos de policia que lidera va fer entre 1.200 i 1.300 actuacions, amb els quasi 400 agents de què disposa.

Amb la tornada a la normalitat, la nova cap de la comunament denominada Policia de la Generalitat ja pot començar a implementar el seu programa.

Per a Marisol Conde, la principal línia d'actuació és la lluita contra la violència de gènere. Com a dona que és ha volgut reivindicar la seua importància en el desenvolupament d'aquesta tasca, sempre sense menysprear la que podria exercir qualsevol home.

Per a això, Conde ha incidit en el valor de l'educació en els més joves per intentar que prenguen consciència de quins són els comportaments correctes i com han d'actuar davant de les diferents situacions a què es troben en el dia a dia.

Precisament el col·lectiu dels joves també forma part d'un altre punt important del seu programa. Concretament, la comissària s'ha referit als menors com una part de la societat que s'ha de preservar i vigilar per la situació de vulnerabilitat que pateixen.

La figura de Marisol Conde ve marcada per ser una dona que ha trencat el sostre de vidre en un sector tan masculinitzat. Per a ella, òbviament és un orgull haver arribat a aquesta posició, però ha remarcat que són el treball i la constància els que han fet que hi poguera arribar, i no el seu gènere. No obstant això, ha explicat que considera moltes dones referents que estan o que van estar en càrrecs de responsabilitat en les forces i cossos de seguretat; i que li agradaria "ser un referent per a les dones que comencen ara, com ho van ser les que hi van estar abans que jo".

També et pot interessar

stats