Llombai torna a tindre habitants

Gràcies al teletreball i una escola pròxima, dues famílies amb criatures s’han pogut instal·lar en aquest llogaret

Llombai torna a tindre habitants / À Punt NTC

Ja fa 45 anys que Llombai (Marina Alta) va perdre l'últim habitant, Stefan Gregor, un iugoslau que va arribar a finals dels anys quaranta i que, segons els rumors, era un pròfug nazi. Ara dues famílies que acaben d'empadronar-se oficialment s'han instal·lat en aquest caseriu de la Vall de Gallinera. Una d’elles és la de Víctor Alemany, que conta a À Punt que al llogaret fa falta gent jove amb ganes de fer poble.

El repoblament de Llombai ha sigut possible gràcies al teletreball i al fet que hi ha una escola a Benialí, un altre nucli de la Vall de la Gallinera. Ara que hi torna a viure gent, l'Ajuntament de la Vall ha reposat l'enllumenat públic i treballa en la creació d'una comunitat energètica més verda i eficient.

Però l'alcalde té molt clar que per a millorar els serveis fa falta tindre més població i, sobretot, “fer el que siga perquè l’escola no es tanque mai”. Una idea que comparteixen la resta de veïns i veïnes amb qui ha parlat À Punt, que esperen amb candeletes que arriben més famílies que facen el llogaret més gran i tornen a donar-li vida. 

També et pot interessar

stats