Cent euros al mes per xiquet per a evitar que tanque l'escola del Toro

L’Ajuntament impulsa l’ajuda per a frenar el risc de despoblació, atés que al centre només hi ha matriculats nou alumnes

Una de les aules del col·legi del Toro, on actualment només hi ha matriculats nou menors
Una de les aules del col·legi del Toro, on actualment només hi ha matriculats nou menors / À Punt NTC

Cent euros al mes per cada xiquet escolaritzat al poble. És la compensació que ofereix l’Ajuntament del Toro a les famílies per cada xiquet inscrit en el col·legi i amb la qual es pretén que el centre educatiu del poble no tanque les portes, fet que suposaria accelerar el risc de despoblament del Toro.

A hores d’ara, vora 300 persones estan empadronades en aquest municipi i, com a conseqüència, en l’escola només hi ha nou menors estudiant.

Si no augmenta la població escolar, el centre corre el risc de deixar d’oferir servei al poble, per això l’Ajuntament ha decidit oferir cent euros a les famílies que matriculen un menor de 12 anys en la seua escola.

L'any passat, amb l'arribada de xiquets ucraïnesos refugiats de la guerra, va créixer el nombre d’estudiants. Enguany, el que pretén el consistori és que noves famílies trien aquest poble tranquil per a establir la seua residència habitual.

La regidora de Benestar Social, Carmen Sanchis, manifestava que, juntament amb aquesta bonificació, l’Ajuntament impulsarà llocs de treball en els serveis municipals, mentre que el professorat convida noves famílies a matricular els fills al centre perquè, segons defenen, el centre, vist que té tan pocs alumnes, ofereix una formació personalitzada.

 

També et pot interessar

stats