Llibertat provisional per al coordinador de la residència del Campello

La justícia li ha imposat com a mesura cautelar la prohibició d'acostar-se al centre i als seus usuaris

Residència d'autistes del Campello on la Guàrdia Civil ha detingut a tres empleats
Residència d'autistes del Campello, on la Guàrdia Civil ha detingut tres empleats / Morell (Efe)

El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 d'Alacant, en funcions de guàrdia, ha acordat la llibertat provisional del coordinador de la residència del Campello, detingut pels presumptes maltractaments a un jove amb autisme. A més, ha imposat com a mesura cautelar la prohibició d'acostar-se a la residència i als seus usuaris.

El jutge l’acusa de ser l’autor d’un delicte de lesions, contra la integritat moral i de detenció il·legal. La investigació, que ara assumirà el Jutjat d’Instrucció número 8 d’Alacant, considera que el principal acusat donava un tracte degradant i vexatori als joves. 

Segons ha pogut saber À Punt, usava pràctiques homologades, però sense tindre l'obligatòria prescripció mèdica. A més, era un expert en tècniques marcials, alguna de les quals hauria usat per a controlar i dominar la voluntat dels interns.

Els altres dos detinguts, el director del centre i un dels treballadors, eren coneixedors dels fets, per això estan acusats com a encobridors.El jutjat ha rebut aquest divendres l'únic dels detinguts que la Guàrdia Civil ha passat a disposició judicial per aquests fets, després que l'institut armat ha detingut quatre persones per un presumpte maltractament i vexacions a joves tutetats.

El magistrat, de conformitat amb el que ha sol·licitat el ministeri fiscal, ha acordat la llibertat provisional de l'arrestat i li ha imposat com a mesura cautelar també la prohibició de comunicar-se amb ells per qualsevol mitjà, segons ha detallat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Precisament aquest divendres la presidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, s’ha pronunciat sobre les detencions, assegurant que és un “cas puntual”. Segons ha indicat, la Conselleria ha oferit als familiars dels residents un canvi de centre, però "han preferit que seguisquen en aquest habitatge tutelat".

També et pot interessar

stats