La llei Celaá posa fi als tradicionals butlletins de notes i canvia també les assignatures

Les famílies rebran un informe trimestral i en lloc de notes per assignatures ara són Competències lingüístiques o matemàtiques, i altres noves com Competència ciutadana o emprenedora

Escolars a classe de música
Escolars a classe de música / À Punt NTC

El curs que ve arriba amb canvis importants, especialment en els cursos imparells, és a dir, en primer, tercer o cinqué. La llei Celaá posa fi als butlletins de notes com els entenem ara i canvia també les assignatures.

La LOMLOE, en primer lloc, afectarà l'organització de les assignatures. S'afig una matèria més, Projectes interdisciplinaris, que fusionarà coneixements de diferents assignatures.

A més, Ciències socials i Ciències naturals tornen a unir-se en Coneixement del medi, Religió no serà avaluable i en el cinqué curs s'incorpora una nova matèria: Valors ètics.

Pel que fa a l'avaluació, hi haurà un canvi radical, ja que s'acaben els butlletins amb qualificacions numèriques i a partir d'ara les famílies rebran un informe trimestral. En lloc de notes per assignatures, com Socials, Anglés o Llengua, ara es parla de Competències lingüístiques o matemàtiques, i d'altres més noves, com Competència ciutadana o emprenedora.

El professorat assegura que serà un aprenentatge més enriquidor, però que implica més esforç per la seua part i demanen més mitjans.

El PP demana una moratòria per a aplicar la Lomloe

Per la seua banda, la portaveu del Grup Popular a les Corts, Beatriz Gascó, ha reclamat la paralització de la LOMLOE a la Comunitat Valenciana per al pròxim curs 2022-23. Demana una moratòria "al no estar encara aprovada la normativa autonòmica que la desenvolupe per la falta de gestió de la Conselleria amb els decrets que, hui dia, continuen estant en l'aire".

Gascó considera que "els equips directius no tenen temps suficient per a organitzar el curs escolar amb garanties jurídiques aplicant una normativa que al juliol encara no està aprovada perquè el Consell no ha fet els deures".

Beatriz Gascó ha demanat a la nova consellera d'Educació, Raquel Tamarit, que "pense en els docents, els equips directius i les famílies". A més, ha insistit, "no dona temps a les editorials de llibres de text per a preparar els materials, ja que ni tan sols saben en quina llengua haurien de preparar-los".

Finalment, Gascó ha reiterat l'anunci del president del PPCV, Carlos Mazón, de "posar en marxa totes les mesures legals per a frenar l'aplicació de la llei i que es genere seguretat jurídica en els centres".

També et pot interessar

stats