Limiten la caça al parc l’Orgègia d’Alacant, on un ciclista va rebre més de 100 perdigonades

Els usuaris del parc han celebrat la iniciativa, però la Federació de Caça n'està en contra

Els usuaris i ciclistes han celebrat la mesura per a limitar la caça / À Punt NTC

Al final de novembre de l’any passat, un ciclista d'Alacant va rebre l'impacte de més de 100 perdigons a la zona lumbar, els braços i les mans mentre circulava pel parc d'Orgègia, per part d'un caçador que, en tot moment, va argumentar que el va confondre amb un conill.

Un any després, el ciclista afectat, José Miguel Torán, explica que l'equip sanitari que el va atendre va decidir deixar els perdigons perquè el cos "encapsulara" els més profunds i expulsara els més superficials. Tanmateix, després d'un any, el mateix Torán afirma "que només n'ha expulsat un".

En aquell moment, la investigació va concloure que la declaració del caçador concordava amb el que havia ocorregut. Tot apuntava que la confusió es va deure a la distància i el desnivell al qual es trobava el ciclista i la rapidesa amb què van passar els fets. A més, el caçador tenia tots els permisos en regla i estava en una zona habilitada per a caçar. La policia va concloure que va ser un accident, però ara la Generalitat i l'Ajuntament d'Alacant han acordat prohibir la caça en una part d’aquest paratge.

Una limitació que molts usuaris del parc esperaven des de feia temps, i que també ha aplaudit el ciclista que va rebre la perdigonada. Per contra, la Federació de Caça no vol que la mesura es pose en marxa.

També et pot interessar

stats