Els al·lergòlegs demanen que l'adrenalina siga gratuïta

Alerten que els casos d'anafilaxi estan creixent a Espanya i asseguren que el cost zero del medicament salvaria vides

La Societat Espanyola de Al·lergología i Immunologia Clínica (SEAIC) demana que l'adrenalina tinga "cost zero"
La Societat Espanyola de Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC) demana que l'adrenalina tinga "cost zero"

La Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC) ha demanat a l'administració sanitària que l'adrenalina siga considerada un fàrmac que tinga un cost zero per als pacients d'anafilaxi, la reacció al·lèrgica més greu que pot patir una persona.

En el primer dia del seu Simposi Internacional a Palma, els al·lergòlegs han insistit que els casos d'anafilaxi estan augmentant a Espanya, i per això consideren que incloure els autoinjectors en la llista de classificació ATC de fàrmacs amb aportació reduïda garantiria una millor adherència i salvaria vides.

Els al·lergòlegs també han presentat la Guia Galàxia 2022, el document actualitzat de posicionament sobre el diagnòstic i el tractament de l'anafilaxi que incorpora canvis rellevants i nous, com la perspectiva del pacient i la implicació de la societat per a crear ambients segurs per als pacients al·lèrgics.

Aquest document actualitzat està dirigit a metges d'atenció primària, a altres especialitats mèdiques i al personal sanitari associat que atén pacients de qualsevol edat i, en particular, a aquells que treballen en entorns d'emergència i preoperatoris.

Així mateix, aquest document, que també es presenta en un format de web, s'espera que siga de gran utilitat per als pacients, els seus familiars i el seu entorn social.

L'actualització d'aquesta guia s'ha fet juntament amb la Societat Espanyola d'Immunologia Clínica, Al·lergologia i Asma Pediàtrica; la Societat Espanyola de Medicina d'Emergències; la Societat Espanyola d'Urgències Pediàtriques; la Societat Espanyola de Metges Generals i de Família; la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària.

També hi han col·laborat la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària; l'Associació Espanyola de Pediatria; l'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària; l'Associació de Pacients Al·lèrgics a Aliments i Làtex; i l'Associació Extremenya Al·lèrgics a Aliments.

També et pot interessar

stats