Lava blava al volcà de La Palma?

Vora dos mesos després que es cessara l'erupció de Cumbre Vieja, continua havent-hi restes de lava a més de 900 graus a profunditats quasi superficials

Imatges
Imatges compartides pel vulcanòleg Stavros Meletlidis / Twitter: @stavrosmel

El vulcanòleg de l'Institut Geogràfic Nacional, Stavros Meletlidis, ha compartit diverses imatges sorprenents del volcà Cumbre Vieja de La Plama, que mostren lava de color blau.

Així Meletlidis es pregunta: "No havíem quedat que quan es refreden tenen un color entre marró-gris-negre? Doncs a veure què n'opinen”, indica el vulcanòleg al costat de dues fotografies.

La pregunta ha obert la curiositat de centenars de persones i professionals sobre els motius d'aquests colors en el material piroclàstic.

D'altra banda, vora dos mesos després que es detinguera l'erupció de Cumbre Vieja, continua havent-hi restes de lava a més de 900 graus de temperatura a profunditats quasi superficials en alguns punts de La Palma.

Ho ha mostrat en el seu compte de Twitter el vulcanòleg de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) Rubén López, en publicar un vídeo en el qual s'observa roca incandescent en un clot d'escassa profunditat, en el cràter sud-est del volcà.

La càmera termogràfica de l'equip de l'IGN a l'illa va revelar que aquestes roques estaven a 974 graus centígrads, precisa López.

Amb el pas de les setmanes, s'han anat alçant les restriccions a la zona afectada pel volcà, però les autoritats adverteixen que continuen alguns perills.

Un és l'emissió de gasos tòxics que s'ha detectat en diversos punts de les colades. Un altre, la presència de material que continua extremadament calent davall la crosta ja solidificada.

També et pot interessar

stats