Un miler de palmers i palmeres evacuats pel volcà Cumbre Vieja tornen a casa

Les institucions aconsellen ventilar bé les vivendes i extremar les precaucions

Un miler de palmers i palmeres evacuats pel volcà Cumbre Vieja tornen a casa / Efe / À Punt NTC

Un miler de persones evacuades després de l'erupció del volcà de Cumbre Vieja el 19 de setembre han començat a tornar a casa, després que el Pla d'Emergències Volcàniques de Canàries (Pevolca) acordara diumenge l'alçament de les evacuacions en diverses zones afectades per l'erupció a l’illa de La Palma.

Després de tres mesos el veïnat que no ho ha perdut tot, pot començar a refer les seues vides. És el cas de José Ángel i Carmen que, per fi, han pogut tornar a casa. Han aconseguit obrir la porta amb dificultats per la quantitat de cendra que s'havia acumulat, però amb l'alegria de comprovar que no hi ha danys estructurals.

Les autoritats han obert algunes zones d'exclusió. El pla d'emergències ha alliberat 345 hectàrees de zona d'exclusió on es troben les cases. Són els primers veïns que poden tornar, i ho fan amb les pautes recomanades davant el perill dels gasos. Les institucions aconsellen ventilar bé les vivendes, no baixar a zones de baixes i, sempre, extremar les precaucions. 

En funció dels gasos i la temperatura de les colades, en els pròxims dies es podria ampliar el perímetre perquè més veïns i veïnes hi tornen. Demà és compliran tres setmanes del fi de l'erupció. 

També et pot interessar

stats