Lambda reivindica incloure els menors, els migrants i les persones no binàries en la llei Trans

L'associació ha eixit al carrer a celebrar el Dia Internacional de la Visibilitat Trans

El col·lectiu Lambda celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Trans. Foto portada: un grup de manifestants, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Espanya s’uneix aquest divendres a les celebracions del Dia Internacional de la Visibilitat Trans, precisament un mes després que s'haja aprovat la llei Trans, que permet, entre altres, el canvi de sexe sense necessitat de requisits mèdics. 

Des del col·lectiu Lambda han afirmat que és un dia de celebració i reivindicació, en què tornen als carrers per a reclamar la llei trans també per a les persones menors, migrants i no binàries. És el lema d'enguany "Llei trans per a totes, tots i totis. Falten les persones menors, no binàries i migrants", reclamen. “Aprovem, celebrem, però queda molta lluita pendent. Ens deixem tres col·lectius fora i encara lluitarem pel reconeixement d'aquestes persones” han afirmat.

Nayra, de 35 anys, va començar la seua transició als 29 anys i ha contat com de dur fou, ja que “jo pensava fins aquell moment que estava malalta, bàsicament. No coneixia que era una persona trans, pensava que era una cosa que em passava a mi aïlladament, que eren pensaments que havia de reprimir”, ha explicat. 

Un moment de la concentració, aquest divendres, davant l'Ajuntament de València
Un moment de la concentració, aquest divendres, davant l'Ajuntament de València / À Punt NTC

La jove ha hagut de lluitar molt des que finament es va identificar com una persona trans i hui celebra l’aprovació d’aquesta llei. “És un gran avanç que es puga fer als 12 la determinació del gènere registral, però pense que és una cosa que s'hauria de fer molt abans que entraren els biaixos de la societat”, ha demanat Nayra.

“Una llei per a ampliar les oportunitats de felicitat de moltes persones”, en paraules de la ministra d’Igualtat, Irene Montero. Encara no hi ha dades sobre els registres que s'han efecuat des de l'aprovació de la llei, perquè la vaga de lletrats de justícia ha impedit que fora possible fer el tràmit.

També et pot interessar

stats