L'últim balanç del coronavirus: Espanya ja supera els 2.000 contagiats i s'acosta a les 50 morts

Les mesures preses pel Ministeri de Sanitat per a evitar noves transmissions començaran a notar-se d'ací a 10 dies.

Fernando Simón, durant la roda de premsa
Fernando Simón, durant la roda de premsa / À Punt NTC

47 persones han mort i 2.002 persones han resultat contagiades de coronavirus a Espanya, segons l'últim balanç realitzat pel Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Epidemiològiques.

La comunitat autònoma més afectada és Madrid, que acumula la meitat dels positius. Allí també es concentra el 81% de les persones que estan més greus i que es troben en l'UCI: 102 d'un total de 126.

Des de l'últim informe presentat pel director del Centre de Coordinació d'Emergències, Fernando Simón, s'han notificat 333 casos nous.

El Ministeri de Sanitat ha informat que les mesures preses per a evitar noves transmissions començaran a notar-se d'ací a 10 dies.

Reduir aglomeracions en el transport públic

Segons ha destacat Simón, les mesures preses per a reduir les tansmissions se centren fonamentalment en el xiquets, que pateixen el coronavirus però de manera lleu, però són importants transmissors i difussors de la malaltia en les família. Altra de les estratègies és limitar l'entrada de persones de països amb alt risc d'infecció com ara els procedents d'Itàlia.

Així mateix, ha assegurat que les mesures de reducir l'activitat educativa, les reunions presencials, els events i fomentar el teletreball estan disminuint les aglomeracions en el transport públic i, per tant, minvant la possibilitat de risc de transmissió. En tot cas, Simón adverteix que l'impacte de les mesures implementades pel Ministeri de Sanitat no començaran a notar-se fins a d'ací uns 10 dies i diu que, igualment, s'haurà d'estar alerta almenys entre un mes i mig i dos més.

En aquesta última compareixença per a fer el balanç de la situació del coronavirus a Espanya, el director del centre de coordinació d'emergències ha demanat un esforç a població i a les institucions per a que les mesures proposades s'implementen.

També et pot interessar

stats